Teatret

OM TEATER HUND & CO.

Teater Hund & Co. sætter på en humoristisk måde fokus på nogle af de store eksistentielle problematikker i livet. Forestillingerne er både originale, nyskabende og samfundsengagerende og har noget på hjerte, som er relevante for alle mennesker – store som små.

Teater Hund har et inter-generationelt fokus: vi bestræber os på, at emnerne er interessante for alle uanset alder og situation i livet. Vi mener, at det har særlig stor værdi, når børn og voksne filosoferer over livet sammen, og derfor er et besøg hos Teater Hund & Co. er en oplevelse, man ikke vil være foruden.

Under det fælles motto ”DET ER OS, DER SKABER VERDEN – SAMMEN” er det vores mål at børn og voksne – udover kunstneriske oplevelser af høj kvalitet – igennem Teater Hund & Co.´s aktiviteter vil få åbnet hjerte, hjerne og horisonter og blive bestyrket i troen på egen kreativitet og handlekraft i forhold til sig selv, andre, samfundet og verden.

Teater Hund & Co. har eksisteret siden 2003 og blev etableret af instruktør og dramatiker Methe Bendix i samarbejde med skuespilleren Anne Dalsgaard. Ideen til Teater Hund var og er stadig at skabe relevant og humoristisk børneteater i København, der både henvendte sig til børn og voksne, og med høj kunstnerisk kvalitet.


FILOSOFI OG TEATER 

Som en fælles interesse for, hvordan børn og voksne kan tænke store tanker sammen, har Teater Hund og filosof David Mark Larsson fra Filosofisk Praksis etableret et samarbejde.  

Teater Hund tror på, at godt børneteater er teater for alle, og at også mindre børn kan være med på stor filosofisk tænkning og handling. Og at det har en meget stor værdi, når børn og voksne oplever og filosoferer over livet sammen.  

Det er faktisk bemærkelsesværdigt, hvor meget de voksne kan lære af at lytte til børn, der filosoferer! Teater Hund afholder filosofiworkshops for skoleklasser, som udfoldelsesmetode til forestillingernes tematikker. Der er altid materiale i teatrets forestillinger til at efterbearbejde gennemgribende temaer i livet.  

I sæson 2022-2023 er tematikkerne bl.a. tanker, og om vi selv kan være med til at bestemme, hvilke tanker, der skal fylde mest. Ved flere lejligheder afholder vi Filosofiske Familiesaloner, som tager afsæt i f.eks. en aktuel tematik i en forestilling eller et projekt. Med filosofiske, drilske og oprigtige spørgsmål bliver der i Filosofisk Familiesalon skubbet til refleksion og åbnet nye horisonter, og alle kan være med uanset alder!  


BÆREDYGTIG SCENEPRAKSIS

Teater Hund vil være menneskets og jordens bedste ven, og derfor har vi en vision om, at teatret skal have en bæredygtig scenekunstpraksis. For os betyder bæredygtig scenekunst, at vi har en holistisk tankegang om, hvordan vi kan skabe nye bæredygtige handlinger i praksis. At arbejde holistisk betyder at være bevidst om alle handlinger vedrørende mennesker, miljø og økonomi fra lokalt til globalt. Bæredygtig scenekunst foregår både i egen scenekunstpraksis og fællesskabet på tværs i branchen. Som kulturinstitutioner arbejder vi for at inspirere hinanden og publikum til at ændre forbrugs- og adfærdsmønstre – og på sigt værdinormer. Er du nysgerrig på at tale bæredygtig scenekunst eller få indsigt i vores klimafilosofi, så er du velkommen til at kontakte teatrets Eco-manager Anna-Kathrine på ak@teaterhund.dkTeater Hund & Co. er Lille Storbyteater i København og støttes af Københavns Kommune. Teatret ledes af en bestyrelse, og fast tilknyttet er Methe Bendix – Teaterleder, instruktør og dramatiker // Kenneth Gall – Administrativ leder og producent // Laila Skjerning & Rikke Petersen – Kommunikation og markedsføring // Anna-Kathrine Madelung Fries – Produktionsleder og Eco-manager // og Anne Dalsgaard – Medstifter og skuespiller.

Samarbejde med det omliggende samfund er vigtigt for os, du kan se arten af samarbejder under fanen ”Samarbejdspartnere” nedenfor. Vi har også et Lærer-Teater-Netværk, som arbejder for et tættere samarbejde med skoler, og at få teater ind i hverdagens skoleliv.


BESTYRELSEN

Teater Hund & Co.’s bestyrelse består af:

Formand: Birgit Høyer Bom – Skoleleder Foreningen SMYK2000
Charlotte Louise Jensen – adfærdsanalytiker, CONCITO Danmarks grønne tænketank
David Mark Larsson – filosof, formand for Filosofisk Praksis


DE GYLDNE HVALPE
Teater Hund har sin egen børnebestyrelse DE GYLDNE HVALPE. Den består af børn i alderen 8-13 år. Hver anden uge mødes de på teatret for at hjælpe med at udvikle materialer til forestillinger, udvælge fotos eller være med til at udvikle og afprøve de spil, som teatret laver til de enkelte forestillinger, og som alle børn får med hjem efter teaterturen. Vi laver også teatersport, taler om de tematikker, der er på spil i vores forestillinger og laver sjove karakteropbygninger og laver historier.

Læs mere om teatrets børnebestyrelse her.


Vores forestillinger spiller på Krudttønden på Serridslevvej 2, København Ø, og desuden har vi en lille workshopsal på vores kontor på Østerbrogade 95, hvor andre arrangementer kan afholdes.


Vil du leje vores Hundesal?

Står du og mangler en dejlig sal til at afprøve et manuskript eller lave en workshop i? Vi lejer vores hyggelige Hundesal ud. Vi bor tæt på metrostationen Poul Hennings Plads og der er mange dejlige muligheder for at købe frokost i vores nærmiljø. Salen kan mørklægges og der adgang til køkken, wc & bad.

Priser:

Dagspris 600 kr. ex. moms

Ugepris 2500 kr. ex. moms

Månedspris 8000 kr. ex. moms

Det med småt:

Lejemålet består af en workshop- og prøvesal kaldet Hundesalen:

 • Hundesalen måler: B: 4,6 L: 8,6 H: 2,4.
 • Der må ikke være offentlige visninger i Hundesalen. Testpublikum eller lign. skal aftales på forhånd med Teater Hund & Co.
 • Der er mulighed for mørklægning i lejeperioden. Gulvet er beton.
 • Der er adgang til fælles køkken og toilet.
 • Kaffe, the og wifi er inkl. lejen.
 • Der udleveres én nøglebrik til lejer på første lejedag. Ønskes det at modtage en nøglebrik tidligere kan dette arrangeres på lejers foranledning.
 • Lejer er selv forsikret for egne ting, og det er på egen risiko, at lejer lader ting stå i Hundesalen.
 • Hundesalen skal afleveres rengjort efter endt lejeperiode – ligesom lejer selv sørger for rengøring i lejeperioden.
 • Det er ikke tilladt at anvende Hundesalen som værksted, herunder bygnings- og malingsarbejde.
 • Denne lejekontrakt skal afleveres/mailes i underskrevet stand en uge efter modtagelsen.
 • Man forpligter sig til at sprede god karma, tænke bæredygtigt og være en god kammerat, når man lejer sig ind hos Teater Hund & Co.

 

Vil du se fotos og en grundplan?

Send en mail til vov@teaterhund.dk så sender vi en pdf.

Samarbejdspartnere

Samarbejde med det omliggende samfund er vigtigt for os, her er vores samarbejdspartnere:

David Larsson, Rum For Undren – Samarbejde om teater-filosofiske projekter for børn.

Kompas Drama – Samarbejde om dramaskole (Tilmelding: https://www.teaterkompas.dk/ )

Østerbro Musikskole – I januar optræder Musikskolens kor til teatrets åbning af scenen på Krudttønden. I maj opfører Musikskolens elever musical i teatrets scenografi til ”Den Store Jagt På Lykken”. (Tilmelding: https://østerbromusikskole.dk/undervisning/musical-2020/ )

Heibergskolen – Huskunstnerprojekt med 4. klasse (november 2020)

Øster Farigmagsgade Skole – Huskunstnerprojekt med 3. klasse (sep. – okt. 2020). Filosofisk Førstehjælp (maj 2020)

Strandvejsskolen – Huskunstnerforløb Urban Puzzle med 0. klasserne (september 2020). Filosofisk Førstehjælp (maj 2020)

Kildevældsskolen – Huskunstnerprojekt. 3.klasser skaber forestilling fra bunden (oktober 2019)

Østerbro Lilleskole – Huskunstnerprojekt. 3.klasser skaber forestilling fra bunden (november 2019)

Langelinieskolen – Huskunstnerprojekt. 4.klasser skriver dramatik, der reades af profesionelle skuespillere. Samt bæredygtigt julearrangement for 0. og 1.klasser på Krudttønden (marts – april 2018)

Vibenhus Skole – Filosofisk Førstehjælp (maj 2020)

Østerbro Billedskole – Billedkunstværksted i forbindelse med teatrets forestillinger og Jul På Østerbro.

Miljøpunkt Østerbro – Bæredygtigt julearrangement på Krudttønden 2019 + 2020.

Teater Prisme – afholdelse af Huskunstnerprojekter

Dead Cat Motorcycles – Der samarbejdes om køretøj til teatralske events.

Boldklubben Skjold – Fællesarrangement med teater og eftersnak.

Monkey-KBH – Performing Arts 4 Kids – Holder prøver og opfører drama-afslutning i Teater Hunds scenografi.

Østerbro Lokaludvalg – samarbejde om Kulturudvikling på Østerbro.

Kultur Ø – Samarbejde om Huskunstnerprojekt på HavneKulturKontoret

Teaterhuset Filuren – Publikums-udviklingsprojektet DEN DOBBELTE KOMMUNIKATION støttet af Applaus, Kulturministeriet.

Dramatiker Væksthus – Samarbejde om udvikling af dramatik rettet mod børn.

Teatret Masken og Kunstnerkollektivet LUX LUX LUX– co-produktion

Forfatter Hanne Kvist – Huskunstner

Nørre Fælledskole – Huskunstner forløb med 4.z og 4.y

Teater [døgdi] – co-produktion af “Faktisk Bare Fri”

 

 

Priser og nomineringer

Maj 2018: Karin Bang Heinemeier modtager en Reumert i kategorien ÅRETS KVINDELIGE ENSEMBLEROLLE for sin præstation i forestillingen DRØMME OM NOGET ANDET i efteråret 2017.

September 2010
: Methe Bendix og Anne Dalsgaard modtog Horsens Børneteater Pris for deres arbejde i Teater Hund. 25.000 kr.
Læs mere

Ultimo 2009: Methe Bendix modtager præmiering fra Statens Kunstfond for instruktionen af forestillingen “TAB & VIND”. 100.000 kr. med følgende motivering:

En forestilling så intens at der vil gå mange år før den forsvinder fra nethinden.’
’’Tab og vind’ er børneteater når det er allerbedst. Det er provokerende og tør tale om tabuer på en måde, så man som publikum både griner ad og med det.
Forestillingen er skabt i et overdrevent tegneseriefigur univers, men kun for at understrege: ”Fes den ind?” og Ja, Vi labber det i os og føler os ramt.
’Tab og vind’ er også visuelt fantastisk med plads til poetiske billeder og tid til refleksion, selvom tempoet er højt. Forestillingen rummer alt og intet er glemt. Alligevel lykkes det forestillingen, at få det hele til at virke så legende let – som om spillerne siger: ’Det er bare noget vi leger!’ Men det er ikke kun leg. Det er vedrørende og alvor.
Det er børneteater når det er allerbedst, både for børn og voksne’.

Derudover har Methe Bendix i årene 2010 – 2019 modtaget flere arbejds- og rejselegater – bl.a. til at præsentere sit arbejde på Scandinavian House i New York og til præsentationer og dramatikudvikling i Washington DC, Canada og Frankfurt.