Teatret

Teater Hund & Co. er et Lille Storbyteater for både børn og voksne, stiftet af teaterfolk fra den danske teater-, performance- og dansescene.
Teatret ledes af en bestyrelse, og fast tilknyttet er Methe Bendix – Teaterleder, instruktør på børne- og familieforestillingerne, Petrea Søe – Instruktør på voksenforestillingerne, Anne Dalsgaard – Skuespiller på børne- og familieforestillingerne, Laila Skjerning – Kommunikation og markedsføring, og Kenneth Gall – Administrativ leder og producent.

Teater Hund & Co. er Østerbros nye bydelsteater for børn og familier. Forestillingerne spiller på Krudttønden på Serridslevvej 2, og desuden har vi en lille workshopsal på vores kontor på Østerbrogade 95, hvor andre arrangementer vil afholdes. Forestillinger for voksne spiller på Teater Får302 i Toldbodgade 6, 1253 Kbh K.

Fra sæson 17/18 fik Teater Hund & Co. status som Lille Storbyteater, der skaber både børne – og voksenforestillinger med tankevækkende og samtidsrelevant indhold.

Siden 2003 har teatret skabt forestillinger for børn med den kunstneriske leder Methe Bendix som instruktør og dramatiker og Anne Dalsgaard som fast skuespiller. Nu skaber Teater Hund & Co. også forestillinger til voksne, og er derfor indgået i et unikt samarbejde med Petrea Søe som instruktør på voksenforestillingerne.

Den kunstneriske vision i Teater Hund & Co. har altid det fysiske og visuelle scenesprog højsædet, i håb om at forestillingerne kan tale til alle sanser og sige mere end dét, vi har ord til. I det kunstneriske arbejde lægges der vægt på at arbejde med nyskabelse, både hvad angår form, proces og udtryk.
Indholdsmæssigt tager de kunstneriske ideer deres afsæt i samtidsrelevante problemstillinger, så aktualiteten altid bliver prioriteret, uanset om publikum er børn eller voksne.
Teater Hund & Co. ønsker at skabe teater, der henvender sig til alle uanset baggrund, kultur og status. Teater Hund & Co. ønsker at være et teater, der rammer en eksistentiel nerve hos publikum. Et teater, der værner om menneskers forskellighed, både udadtil og indadtil, og som aldrig tager noget for givet.

Teater Hund & Co er stedet, hvor:
– vi stiller spørgsmål, som vi ikke på forhånd kender svaret på.
– forestillingerne ofte rummer mere mellem linjerne, end på dem.
– krop og hjerne mødes
– formen altid udfordrer intellektet

Bestyrelsen

Teater Hund & Co.’s bestyrelse består af:

Formand: Birgit Høyer Bom – Tidl. salgschef, Louisiana Museum
Helena Reumert Gjerding – Advokatfuldmægtig, Advokatpartnerselskabet Foldschack, Forchhammer, Dahlager og Barfod
Christian Have – Kreativ direktør, Have Kommunikation
Marianne Jelved – Medlem af Folketinget (RV)

Samarbejdspartnere

TEATERHUSET FILUREN
– udviklingsprojektet DEN DOBBELTE KOMMUNIKATION støttet af Applaus.

 

Priser og nomineringer

Maj 2018: Karin Bang Heinemeier modtager en Reumert i kategorien ÅRETS KVINDELIGE ENSEMBLEROLLE for sin præstation i forestillingen DRØMME OM NOGET ANDET i efteråret 2017.

September 2010
: Methe Bendix og Anne Dalsgaard modtog Horsens Børneteater Pris for deres arbejde i Teater Hund. 25.000 kr.
Læs mere

Ultimo 2009: Methe Bendix modtager præmiering fra Statens Kunstfond for instruktionen af forestillingen “TAB & VIND”. 100.000 kr. med følgende motivering:

En forestilling så intens at der vil gå mange år før den forsvinder fra nethinden.’
’’Tab og vind’ er børneteater når det er allerbedst. Det er provokerende og tør tale om tabuer på en måde, så man som publikum både griner ad og med det.
Forestillingen er skabt i et overdrevent tegneseriefigur univers, men kun for at understrege: ”Fes den ind?” og Ja, Vi labber det i os og føler os ramt.
’Tab og vind’ er også visuelt fantastisk med plads til poetiske billeder og tid til refleksion, selvom tempoet er højt. Forestillingen rummer alt og intet er glemt. Alligevel lykkes det forestillingen, at få det hele til at virke så legende let – som om spillerne siger: ’Det er bare noget vi leger!’ Men det er ikke kun leg. Det er vedrørende og alvor.
Det er børneteater når det er allerbedst, både for børn og voksne’.