TAB og VIND

En forestilling om konkurrence?
For de 5-12 årige og deres voksne

Sæson 2015/2016

Der var engang et land, hvor ALT gjaldt om at vinde.
Og hvis man ikke vandt, så tabte man.
De, der vandt, hed vinderne. Og de, der tabte, hed taberne.
Men så en dag…

Findes der måske andre muligheder? For hvad er en vinder? Og hvad er en taber? I virkeligheden? Og HVIS virkelighed?
Og kan man skubbe lidt til vinder-idealer og taber-klichéer?
Med humor og medfølelse undersøger vi konkurrencens væsen, og kommer med nye input, der finder vinderpotentialet frem i alt og alle og breder det lidt ud.

Præmieret af Statens Kunstfonds Film- og Scenekunstudvalg i 2010

Produceret med støtte fra:
– Kunstrådets Scenekunstudvalg
– København Kommunes Scenekunstudvalg
– Bikubenfonden
– Tuborgfondet

Holdet bag

Medvirkende: Anne Dalsgaard, Christian Mosbæk, Martin Gæbe og Thomas Nielsen
Idé og instruktion: Methe Bendix
Manuskript: Methe Bendix & Tomas Lagermand Lundme
Koreograf: Erik Pold
Scenograf: Jacob Langaa-Sennek
Lysdesign: Ulrik Gad
Lyddesign: Jonas Vest
Kostumier: Sofie Fribo & Tanja Bovin
Syerske: Sarah De Voss
Værksted og teknik: Jonas Møller Andersen
Administration: Maria Suh

Præmiering

Motiveringer for præmieringer fra Statens Kunstfonds Film- og Scenekunstudvalg 2009 (tildelt i januar 2010)

Instruktør Methe Bendix for børneteaterforestillingen ’Tab og vind’, 100.000 kr.

En forestilling så intens at der vil gå mange år før den forsvinder fra nethinden.’
’’Tab og vind’ er børneteater når det er allerbedst. Det er provokerende og tør tale om tabuer på en måde, så man som publikum både griner ad og med det.
Forestillingen er skabt i et overdrevent tegneseriefigur univers, men kun for at understrege: ”Fes den ind?” og Ja, Vi labber det i os og føler os ramt.
’Tab og vind’ er også visuelt fantastisk med plads til poetiske billeder og tid til refleksion, selvom tempoet er højt. Forestillingen rummer alt og intet er glemt. Alligevel lykkes det forestillingen, at få det hele til at virke så legende let – som om spillerne siger: ’Det er bare noget vi leger!’ Men det er ikke kun leg. Det er vedrørende og alvor.
Det er børneteater når det er allerbedst, både for børn og voksne’.

Forløb om konkurrence

ALLE FORLØB ER BOOKET
Der vil stadig være mulighed for at booke workshop i forbindelse med forestillingen. Tider og priser oplyses ved kontakt til maria@teaterhund.dk.

I samarbejde med Teater Patrasket, ZeRUM og Åben Skole inviterer vi 5 5.-6. klasser til at deltage i et forløb om konkurrence. Hver klasse gennemgår et forløb, hvor de ser 2 forestillinger og deltager i en workshop, samt får tilbudt undervisningsmateriale til de to forestillinger.

Smash af Teater Patrasket
Børnekulturhuset Sokkelundlille d. 8. april

Thomas spiller tennis, hele tiden, for han har talent og vil være god – den bedste, ligesom Bjørn Borg.

En dag kommer Frederik og Thomas lader ham spille med, bare for sjov. Han lærer ham slagene og tager ham også med i klubben. Men så begynder Frederik at blive god – lidt bedre end Thomas lige havde tænkt sig…..

“Smash” handler om hvad der sker, når konkurrence og jalousi blander sig i et venskab – om elitesport, præstationskrav og de store sportslige ambitioner – og om det virkelig er rigtigt, at man skal lære at tabe før man kan vinde.

TAB og VIND af Teater Hund
Anemone teatret d. 16. marts – 10. april

Der var engang et land, hvor ALT gjaldt om at vinde.
Og hvis man ikke vandt, så tabte man.
De, der vandt, hed vinderne. Og de, der tabte, hed taberne.
Men så en dag…

Findes der måske andre muligheder? For hvad er en vinder? Og hvad er en taber? I virkeligheden? Og HVIS virkelighed?
Og kan man skubbe lidt til vinder-idealer og taber-klichéer?
Med humor og medfølelse undersøger vi konkurrencens væsen, og kommer med nye input, der finder vinderpotentialet frem i alt og alle og breder det lidt ud.

Workshop med ZeRUM
På jeres skole d. 8., 11. eller 13. april

Arbejd med nogle af elementerne fra forestillingerne og kom tættere på både forestillingernes tema og hvordan man arbejder med teater og drama.

Undervisningsmateriale
ZeRUM har udarbejdet et undervisningsmateriale, som kan bruges i forbindelse med at arbejde med konkurrence og forestillingerne både før og efter. Undervisningsmaterialet er tilgængeligt medio marts her på siden samt på Teater Patrasket.

Forløbet er finansieret af Åben Skole og tilbydes 5 klasser i Københavns Kommune.
Tilmelding til Maria@teaterhund.dk

Veloplagt, vittig og original komedie om samfundets konkurrencefiksering. Teater Hund, der har begået den ene glimrende og forfriskende forestilling efter den anden, svigter nemlig heller ikke her. Fart over feltet, god historie, skarpe figurer– foruden skøn scenografi. …lykkeligt fri for fodformet moraliseren, og med en alvorstone, et strejf af følsomhed midt i alle løjerne. Som virkelig er morsomme, også for et voksent publikum.

...forrygende er det gået for Teater Hund med forestillingen Tab & Vind…de fem-tolv-årige klukker af grin over de håbløse forældre med ticks i groteske discofagter. Og ungerne er vildt solidariske med drengevennerne, der nægter at konkurrere med hinanden.

... I "Tab & vind" er det dyrkelsen af den sunde konkurrence, der spiddes og krakelerer, så selv en femårig kan forstå pointen: At den moderne taber- og vindermentalitet er temmelig usund.
Det er vidunderligt barske løjer på den gode måde, hvor drengene er små superhelte, der gør oprør mod de voksnes syge normer. De nægter at deltage i konkurrenceræset, og det skaber panik, men også accept af det anderledes.

…med en herlig humor, en super fin tekst og en skøn kropsdynamik inklusive masser af gode og sjove dansetrin…”Tab & Vind” er simpelthen et super sjovt, yderst relevant og formidabelt godt og fantasifuldt moderne eventyr for både børn i alderen 5-12 år og deres voksne.