OPDAG-ELSE

Sanseligt teater for de små
2 - 5 år (Kan også turnere i en version til de 1-3 årige)

13. - 24. april 2022 på Krudttønden // Turné i hele landet medio marts - medio april

En helt igennem sjov og sansemættende oplevelse for de mindste
– TEATER 1 ★★★★

Du overraskes. Du forundres. Du rives med.
– KULTURKONGEN.DK ★★★★★

Får publikum – store som små – til at blive glade.
– TEATERAVISEN ★★★★

——————————


OM FORESTILLINGEN

Hvad er det for en kæmpe himstergims? Snige, snige. Liste, liste. Diing!! Hov? Den siger noget! Hvad kan den? Else elsker at snige sig ind på ting, få dem til at bevæge sig og forandre sig. Og ikke mindst elsker hun at lege!

Else går på opdagelse i et visuelt og musikalsk landskab af bevægelige former og medspillende lyde, hvor hun får skabt en fantasiverden, der viser sig måske slet ikke at være ren fantasi …

Tænd for sanseapparatet, skru op for hørebrillen og oplev når Therese Glahn som Else lader fantasien få frit spil i en legende, fejende og humoristisk sving-om med livet, hvor det usynlige bliver synligt, og det synlige magisk.

ALDERSGRUPPE
For de 2-5 årige
(På turné kan forestillingen også opføres i en udgave til de 1-3 årige)

SPILLEPERIODE PÅ KRUDTTØNDEN
13. – 24. april 2022

SPILLETIDER PÅ KRUDTTØNDEN
Ons – fre kl. 9.30 & 10.45
Lør & søn kl. 10.00 & 11.30

TURNÈ
Medio marts – medio april 2022.
Se mere om booking og specifikationer under punktet TURNÉ længere nede på siden her.

PÅ SCENEN: Therese Glahn
INSTRUKTØR OG DRAMATIKER: Methe Bendix
IDÉ: Anne Dalsgaard og Methe Bendix
SCENOGRAFI: Julie Forchhammer
LYSDESIGNER: Mikkel Jensen
LYDDESIGNER: Yann Coppier
TEKNIKER OG AFVIKLER: Nicolai Valet
PRODUKTIONSLEDER: Anna-Kathrine Madelung Fries
BYGGER: Mads Hilden
KOMMUNIKATION: Laila Skjerning
ADMINISTRATION: Kenneth Gall

Forestillingen er produceret med støtte fra: Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og Københavns Kommune.

TURNÉ 2022

TURNÉPERIODE: medio marts – medio april 2022.
Kontakt Laila eller Kenneth for konkrete datoer.
T: + 45 26 16 14 10
M: vov@teaterhund.dk

Refusion: Godkendt

Aldersgruppe: 2-5 år (kan også opføres i en udgave til de 1-3 årige)

Spilleareal: 6m bred, 5m dyb, 2,70 m høj
Tekniske krav: 220v og et mørklagt lokale.
Medhjælpere: 1 person til ind- og udbæring

Varighed: ca 30 minutter
Opstilling: 120 minutter
Nedtagning: 90 minutter

Pris eksl moms:
7.500 kr ved 40 publikum
8.500 kr ved 60 publikum

TRAILER

PODCAST

Lyt til PÅ OPDAGELSE MED ELSE OG BOLDEN – et interaktivt lydteater for de små.

I dette lydeventyr tager Else og Bolden tager ud for at finde hundehvalpen, der er blevet væk fra sin mor. Undervejs møder de en masse spændende ting og dyr, og alle sammen har deres helt egen lyd. Gennem et detaljeret lydunivers vil børnene blive mødt af den kærlige karakter Else og hendes bedste ven, den store hvide plys-bold. De to tager sammen med børnene på eventyr, hvor lyduniverset vil få fantasien sat i omdrejninger og samtidig sat kroppen i bevægelse. Børnene guides af Else til at bevæge kroppen, når de f.eks. skal balancere på en træstamme over vand, eller når de skal hoppe afsted sammen med bolden.

På opdagelse med Else og Bolden varer 20 minutter, og oplevelsesturen kan foregå i både store og små grupper – eller hjemme i dagligstuen. Det er en auditiv sanserejse, som træner fantasi og forestillingsevne. Børnene får mulighed for at øve sig i at koncentrere sig og i at indgå i en ramme med udtalte regler, hvor de sammen med Else udfolder sig fysisk.

HOLDET BAG
Instruktion: Methe Bendix
Idé og indtaling: Mathilde Eusebius
Tekst og konceptudvikling: Methe Bendix og Mathilde Eusebius
Komponist og lyddesigner: Marie Kildebæk
Lyddesigner, boldens lyd: Yann Coppier

Teater Hund og co.s OPDAG-ELSE gør atter lykke i Krudttønden, hvor de 2- til 5-årige får sig et velkomment pusterum sammen med deres voksne.

På scenen er der en art karrusel med flere mærkelig ting ombord. Et snoet rør med en trakt for enden, en gigantisk snebold - vistnok lavet af tøj? - og noget der ligner en vindfløjte, men tilsyneladende skabt af nylonstrømper med stearinlys i?

Med OPDAG-ELSE som musikalsk guide kommer de små på en rejse i en særegent lydunivers. Skuespilleren Therese Glahn formår i den grad at dele sin oplevelse med det unge publikum, som hun har gjort de i 30 år, og spørgsmålet er, om der findes en mere poetisk skuespiller indenfor dansk børneteater lige nu?
Hun formår som en sand tryllefe at tage dem med ind i et andet og smukkere univers end den nutid, der domineres af billeder fra en krigszone. De seks vindfløjter viser sig i stand til at spille hver sin melodi, og yndefulde Therese Glahn kan naturligvis danse til dem alle, så diverse småfolk og de store også får lyst til at bevæge sig. Samtidig breder en smittende latter sig i salen, og selv de mest stressede forældre mærker en stille ro efterfulgt forplante sig til kroppen efterfulgt af en sand lykkefølelse.

Efter forestillingen blev der sunget en liflig forårssang for jubilaren, der af de mindste fik overrakt et væld af de hyacinter, som "Det er i dag et vejr" hylder og handler om. Smukkere og mere passende hyldest kunnne Therese Glahn næsten ikke ønske sig.

Michael Søby