Hvis Bare

en flyvende fortælling om en forsvunden far
For de 5-12 årige og deres voksne

Sæson 2012/2013

HVIS BARE… er en varm og rørende forestilling om drengene Frede og Uffe og deres drømme og håb. Om deres rejse efter deres far, der er jagerpilot i krigen.
Drengenes far har været væk længe! Så længe at han måske ikke kommer hjem igen. Og det har drengene meget svært ved at forstå… De begynder, på hver deres måde, at søge efter far. Det bliver starten på en rejse hvor drøm, virkelighed og fantasi smelter sammen for i sidste ende at give drengene en erkendelse af, at deres far ikke kommer hjem fra krigen.

Teater Hund kan godt lide at tage fat i livets store temaer. Det gælder også denne gang, hvor der nænsomt og kærligt gives et bud på, hvordan krig, mod og erkendelse kan begribes på en konkret og håndterbar måde, der samtidig har den dybde og menneskelighed, som både store og små nikker genkendende til og som åbner for nye tanker og refleksioner.
Teater Hund fortæller historien med et glimt i øjet og med en hyldest til fantasiens skabende kraft.

Teateravisen.dk har interviewet de to ophavsmænd til “HVIS BARE…” – Robert Reinhold og Per Linderoth. Læs interviewet her

Forestillingen er støttet af Statens Kunstråds Scenekunstudvalg, Statens Kunstfonds Tonekunstudvalg, Forbundet Danske Dramatikere, Københavns Scenekunstudvalg og Bikubenfonden

Forestillingen spillede på Anemone teatret i perioden 27. februar – 27. marts 2013. Den blev desuden vist på Børneteaterfestivalen på Morsø i april 2013

Holdet:

Instruktør: Per Linderoth
Forfatter: Robert Reinhold
Skuespillere: Bo Carlsson og Robert Reinhold
Scenograf, plakat og co-kostumier: Jacob Langaa-Sennek
Animator: Fredrik Lindgren
Komponist: Pelle Skovmand
Dramaturgisk konsulent: Jane Rasch
Kostumier og skrædder: Sofie Fribo
Tekniker og afvikler: Jonas Møller Andersen
Tekniker, bygger og lysdesign: Gert Christoffersen
Ukulele kompositioner: Osvald Reinhold
Indtaling: “mor”: Methe Bendix, “lærer”: Per Linderoth
Fotograf: Malle Madsen
PR og kommunikation: Tine Selmer Bertelsen
Forestillingsassistent: Anne Nymark

Visuel triumf. Teater Hund tager livtag med et stort og alvorligt tema og forløser det med visuel fantasi, enkle udtryksmidler og sjove genkendelige finurligheder. Forestillingen er som et digt - svært, men medrivende. Den er gådefuld og poetisk uden nogensinde at blive mystifistisk eller poetiserende. Jeg er meget glad for at have set denne forestilling. Den sætter tanker og følelser i gang, uden at der et øjeblik appelleres direkte til det fra scenen. Ingen sentimentalitet, ingen Gajol-filosoferinger. En genistreg.

Stykket er velspillet, og jeg er sikker på, at det sætter mange tanker om livet i gang hos de børn, som ser denne forestilling. Tanker, som de på et eller andet tidspunkt vil dele med de voksne, de har kontakt med. Livet er også at miste. Hurra for, at nogen laver den slags teater for børn.

”Hvis bare…” er børneteater, der har et budskab med lag nok til, at både børn og voksne får noget at tænke over. Fantasi, drømme, længsel og alvor. Holder publikum fanget undervej.

Tankevækkende børneforestilling. Bo Carlsson og Robert Reinhold spiller med diskret lune to brødre, der igennem deres leg afspejler savnet af deres forsvundne far. En raffineret computeranimeret scenografi. Dynamiske forestilling, der med en længde på ca. 50 minutter ikke misbruger vores tålmodighed.