HVEM BESTEMMER?

- et udstyrsstykke om forskellighed og venskab
For de 3-8 årige og deres voksne

Sæson 2016/2017

     Stjerne2/Scenekanten

     Stjerne2/Livingmama.dk

Hvem bestemmer, hvad vi skal lege?

Hvem bestemmer, hvad der er pænt eller grimt?
Hvem bestemmer, om jeg er rigtig eller forkert?

Behøver der altid være én der bestemmer, og kan der godt være to, der har ret, selvom de ikke er enige? Og kan man godt holde fast i sin egen mening, selvom andre har en anden?

En legende og undersøgende forestilling, hvor visuelle billeder smelter sammen med fysik og musik og skaber en sanserig og humoristisk fortælling om et venskab, der spirer på trods af forskelligheder.

ALDERSGRUPPE: 3 – 8 år, og deres voksne

Forestillingen er produceret med støtte fra:

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst
Københavns Kommune
Wilhelm Hansen Fonden

HOLDET PÅ OG BAG SCENEN

Idé: Methe Bendix
På scenen: Anne Dalsgaard og Katharina Kamber
Instruktør og dramatiker: Methe Bendix
Scenografi og kostumer: Julie Kyhl
Komponist og lyddesigner: Thomas Dinesen
Lysdesigner og bygger: Jon Gelting
Tekniker og afvikler: Nicolai Valet
Turnéhjælper: Siff Andersson
Undervisningsmateriale: Maria Suh og AKTØR
Kommunikation: Laila Skjerning
Producent: Kenneth Gall

TRAILER

To små piger er sendt til pasning i et slags værksted. Et rum fuld af reoler, med dimser og dutter. Pigerne er ret så forskellige af sind, selvom de er ret så ens at se på. Men de kan lide hver deres form for ting og sager. Det er faktisk heldigt. Men pigerne skal lige lære at se det selv. Den enes skrald, bliver den andens guld – og der skabes og der bygges og hvem bestemmer ? Hvilken vinkel er rigtig ? Hvilket perspektiv giver den korrekte opfattelse ?

De to piger bruger hver en knap på scenen, og det bliver ganske magisk. De bygger først et stort ubrugeligt skellet, men pludselig går der flow i den, og pigerne får alle kander og vaser og dimser til at side fast, til en symfoni af et soundtrack og det bliver en helt vidunderlig dans og hule de skaber, netop som når børn, såvel som voksne er i leg, i flow – i spil. Man henrykkes som barn og som voksen.

De to skuespillere Anne Dalsgaard og Katharina Kamber spiller helt forfriskende godt. Stykket er utrolig seværdigt og stimulerende for børnene. Det kunne jeg mærke på børnenes leg uden for bag efter. De arbejdede sammen og fandt på. Flowet er tydeligt at se i skuespillernes kroppe og det er en fryd. Det er rart at samarbejde, og rumme hinandens forskelligheder og bygge på det.

Måske kunne man udbygge oplevelsen, med en workshop hvor man lige som pigerne på scenen, får lov at skabe billeder af ting i en projekter, eller byggede huler eller skulpturer af ting eller skrald. Man kan jo iht gøre det selv.

Teater Hund & Co. er netop ved årsskiftet blevet et nyt “lille storbyteater” – og Tillykke til dem – vi glæder os meget til at se hvad I mere finder på .

Vi giver 5 store stjerner og siger bare : “skynd jer ind, at se det”. Tillykke til instruktør og dramatiker Mette Bendix.

Stykket er for de 3-8 årige og vi så det på Annemone Teatret.