DRØMME OM NOGET ANDET

- 20 billeder på hverdagens længsel
Kun for voksne

Sæson 2019/2020

     Stjerne2 “en forunderlig og frydefuld drøm af en forestilling med tre skuespillere, der aldrig har været bedre.” CPHCulture

       
“En pragtfuld oplevelse, som bliver siddende i på nethinden, i hukommelsen og sjælen i lang tid.” Kulturkongen

“Det er forstyrrende, rørende og lige præcis sådan teater skal være.” En Tur i Kulturland

“Drømme om Noget Andet er en fornøjelse og en fryd.” Den 4. Væg

“Det er mesterligt – og helt uforståeligt. Det er netop det som teatret kan, når det er allerbedst.” Michael Svennevig


OM FORESTILLINGEN

Danmark er et drømmeland. Og hvad så? Hvad sker der, når vi har alt – hvad siger vi, hvad gør vi, hvad længes vi efter og drømmer om, når drømmen er gået i opfyldelse, og vi venter på, at noget bedre dukker op?
En tragikomisk musikalsk collage af hverdagsbilleder om at være lykkelig, men utilfreds.

SPILLEPERIODE 30. november – 21. december 2019

SPILLETIDER Mandag – fredag. kl. 20.00. Lørdag kl. 17.00

VARIGHED 1 time og 30 min.

MEDVIRKENDE Mette K. Madsen, Karin Bang Heinemeier & Morten Brovn
IDE & ISCENESÆTTELSE Petrea Søe
MANUSKRIPT Julie Maj Jakobsen & Petrea Søe – i samarbejde med holdet
SCENOGRAFI & KOSTUMER Lisbeth Burian
PIANIST & MUSIKALSK ARRANGØR Niels Søren Hansen
LYSDESIGNER Raphael Solholm
LYDDESIGNER
Emil Assing Høyer
LYDTEKNIKER Brian Larsen
KOSTUMIER Camilla Lind
DRAMATURGISK KONSULENT Trine Wisbech
AFVIKLER Martin Danielsen
VIDEO Jakob Søby
PR & KOMMUNIKATION Laila Skjerning
PRODUCENT Kenneth Gall

DRØMME OM NOGET ANDET spiller på Teater Får302, Toldbodgade 6 i Nyhavn

Forestillingen er støttet af: Københavns Kommune, A.P.Møller Fonden, Beckett-Fonden, Bispebjerg Lokaludvalg og Bikubenfonden.

TRAILER

Det er noget af det bedste jeg længe har set.
Man er fortumlet og mærkelig lykkelig efter forestillingen. Al dens sammentrykkede ulykke sætter noget frit i beskueren. Det burde være lige omvendt, men latteren kommer overraskende snigende og frisætter det hele. Alt det forkrampede bliver på forunderligvis løst op. På samme måde som sangene også åbner for en ordløs og dybere forståelse af det at være menneske.
Det er mesterligt - og helt uforståeligt.
Det er netop det som teatret kan, når det er allerbedst. Det får os til at forstå det uforståelige. Det gør os klogere – og redder os fra os selv. Det er ikke noget bedre, end når det hele lykkes, sådan som det gjorde til repremieren i aftes på Teater Hund & Co.s ”Drømme om noget andet” på Teater Får302 i Toldbodgade, bag Nyhavn.
Forestillingen er i denne genopsætning flyttet fra en meget stor til en meget lille scene. Det kræver selvfølgelig en helt ny scenegang. I den oprindelige opsætning fra 2017 på Rentemestervejens Bibliotek, var der så megen luft og plads omkring spillerne at ensomheden føltes endnu mere knugende. I genopsætningen udligner det ene det andet, for publikum rykker til gengæld så tæt på, at vi SUGES ind i personernes hverdag og uforvarende bliver en del af deres tragedier. Det er magisk.

Teater Hund opnåede velfortjente anmelderroser for deres prisbelønnede voksenforestilling DRØMME OM NOGET ANDET, da den spillede på Rentemestervej i Københavnsk nordvest-kvarter. Nu er den på een gang poetiske og groteske forestilling rykket til teatret Får302, og så er det altså bare med at benytte chancen for at se eller gense dette underfundige værk, der hører blandt de mest opløftende oplevelser fra de seneste teaterår.
Petrea Søe har sammen med Julie Maj Jakobsen forfattet forestillingens manuskript og stiller som iscenesætter skarpt på en række absurde og alligevel genkendelige scener, hvor vores behov for at drømme os væk pludselig opstår under de mest aparte omstændigheder.

De tre skuespillere springer ubesværet og alligevel med overrumplende tyngde mellem deres karakterer og gør forestillingen til en både begavet og bevægende teaterleg, der arbejder videre i underbevistheden længe efter, at lyset i salen er gået op.
Forestillingen åbner med, at en kvindelig præst (dybtfølt fremstillet af Karin Bang Heinemeier) pludselig giver sig til at hulke i venteværelset og gør dermed alle andre pinligt berørte. Endelig får hun dog en audiens hos psykologen (Mette K. Madsen) , som hun bruger til at ævle løs, mens psykologen drømmer om en ny bil.
Drømmene manifesterer sig oftest i form af sange. Festligst da finurlige Morten Brovns stemmehungrende men lidet populære valgkandidat fantaserer om "Sommer og sol" under varmluftsbeholderen på toilettet! Mette K. Madsens udmattede stewardesse skal også have luftet andre kropsdele samme sted, mens Karin Bang Heinemeiers stofmisbruger mest af alt synes at mangle fysisk kontakt med et andet menneske.
Morten Brovn er som dorsk drønnert i bogstaveligste forstand ved at kede kæresten - herlige Mette K. Madsen - ihjel med en sindig genfortælling af sin drøm. Og da Brovn - nu i politiuniform - snyder foran i Føtex-køen, bliver det startskudet for Mette K. Madsens furie til at vælte flere års galde ud over ham.
Petrea Søe får med elegance og digterisk sindelag disse og andre episoder til at danne en form for helhed. Lisbeth Burians scenografi har i sagens natur måtte skifte karakter, da scenen i det lille nyhavnsteater er betydelig mindre end på Rentemestervej. Det går til dels ud over forestillingens visuelle kvaliteter, men er samtidig en gevinst i forhold til skuespillerne. Vi kommer helt tæt på og oplever en nærhed, der kan synes næsten grænseoverskridende.
DRØMME OM NOGET ANDET en forunderlig og frydefuld drøm af en forestilling med tre skuespillere, der aldrig har været bedre. Så man kan roligt abstrahere fra virkeligheden i 90 minutter og blot kaste sig ud i dette lyriske univers, som gør os lidt klogere på menneskeheden og os selv.

HELE VERDEN INDENFOR
Du træder ind i et rum på størrelsen af en lille lejlighed... Og du havner i en verden, som rummer flere byer og kanter.
"Tre skuespillere viser 20 billeder om hverdagen..." Tre skuespiller som transformerer sig til flere forskellige personager holder seeren hypnotiserende fra det første øjeblik til det sidste.
Selve stykket er både skrevet og iscenesat sådan at kun få replikker - nogen gange blot få bevægelser - skaber selvstændige livshistorier, hvor alt er så genkendeligt fra egen omgivelse.
Og ikke at forglemme den musikalske del af forestillingen. Sangene virker som magiske tryllefløjter, de lokker med, de river med...
En pragtfuld oplevelse, som bliver siddende i på nethinden, i hukommelsen og sjælen i lang tid."
Anbefalet af Ljudmila Trojanova

EN FORESTILLING MED MANGE LAG
Skuespillerne havde en fantastisk evne til at formidle tanker og følelser. Det var en medrivende oplevelse at se alle de forskellige stemninger de hver især kunne udtrykke. Der var alt lige fra det dystre og over til det mere lystige. Blandt andet den måde de skildrede medmenneskelighed og/eller mangel på samme og særligt hvor ofte vi mennesker taler forbi hinanden. Vi tror altid at det vi selv siger er så vigtigt at alle andre må synes at det er så interessant at vi ikke behøver at lytte til hvad andre siger. Overordnet set en meget tankevækkende oplevelse. Musikken gav en virkelig god understøttelse da det var nogle melodier, mange kender. Jeg synes at de medvirkende nåede helt ind til mig.
Anbefalet af Leif Stark

Danmark er et drømmeland. Vi har alt, men hvad så? Hvad gør vi, når vi burde være lykkelige, men vi i stedet stadig længes og drømmer om noget helt andet? Har vi modet til at springe ud i noget nyt, eller læner vi os fortvivlede tilbage og venter på, at der dukker noget bedre op?

DRØMME OM NOGET ANDET af Teater Hund & Co. er en forunderlig, smuk og vidunderlig collageforestilling. 20 billeder på hverdagens længsel; i venteværelset hos psykologen, på gaden, i soveværelset, i supermarkedet og på det offentlige toilet møder forskellige karakterer hinanden. Et virvar af historier opstår, som så langsomt bindes sammen på forunderlig vis. Og indimellem bryder karaktererne ud i sang, der fortæller os om det, der forgår i deres indre, mens verden suser forbi. Og de synger alt fra Medina til Shu-bi-dua og Kim Larsen i nogle smukke og velsungne arrangementer af Niels Søren Hansen.

Petrea Søe har, i samarbejde med Julie Maj Jakobsen, både skrevet et velfungerende manus og begået en elegant iscenesættelse, der aldrig taber pusten, selv om det til tider går lidt langsomt, og ikke alle historierne er lige interessante. Men fordi scenerne er så korte, taber vi på tilskuerrækkerne aldrig interessen. Flere gange overraskes vi endda af den måde karakterernes liv flettes ind i hinanden på.

Alle tre medvirkende springer elegant mellem figurerne i de 20 hverdagsbillederne. Og ingen af dem har nogensinde spillet bedre. Mette K. Madsen er på én gang bragende morsom, velsyngende og rørende. Morten Brovn kan noget med få sine karakterer til at skabe identifikation og sympati, nærmest ligegyldigt hvor usympatiske de så end er. Hans lokalpolitiker med bakterieforskrækkelse og OCD er både morsom og grådfremkaldende. Hans samspil Karin Bang Heinemeiers hudsultne narkoman er noget af det mest rørende, jeg har set på en scene i år. Og Karin Bang Heinemeier, hun flår i mine hjertestrenge som både den kvindelige præst, hvis liv er gået i stå. ”Jeg virker ikke mere” siger hun; samt som narkomanen, der higer efter menneskelig kontakt og berøring. Hun er skrøbelig og samtidig stærk som en spændt wire, der står og dirrer i en form for overspændthed.

DRØMME OM NOGET ANDET spiller på Teater FÅR302s lille intime scene i Toldbodgade, en gammel 2-værelses lejlighed, der er bygget om til en teatersal med plads til 48 publikummer, hvor det ikke kan undgås, at forestillingen kommer meget tæt på. Vi sidder helt tæt, skulder ved skulder og ser på de her karakterer, der føler sig så ensomme, at det næsten gør ondt. Der gik ikke mange minutter af forestillingen før jeg lo, krummede tæer eller græd med karaktererne og samtidig ønskede, at fortællingen aldrig ville få en ende.

At se DRØMME OM NOGET ANDET er lidt som at få en splint i fingeren og et langt, varmt kram på samme tid. De små fortællinger binder sig sammen på den mest elegante vis og aldrig bliver det uinteressant. Det er forstyrrende, rørende og lige præcis sådan teater skal være. Og jeg kan ikke opfordre dig nok, kære læser, til hurtigst muligt at købe billetter til forestillingen, hvis der overhovedet er nogen tilbage.

Anmeldt af Karina Dahl

Sammen med karaktererne drømte jeg mig væk mod, hvad der virker som, en rarere og nemmere tilværelse med flottere biler, solrige rejser, bedre forhold og større lejlighed.
Af: Clara Lindstrøm Gleerup

HVAD ER DET
Et ægtepar der venter barn, en lokalpolitiker, en stewardesse, en misbruger, en psykolog og en præst. Hvad har de egentlig med hinanden at gøre? Normalt ikke meget, men i forestillingen Drømme om noget andet, løber alle ind i hinanden på kryds og tværs. Ingen af dem udstråler den mindste glæde ved livet. Mest af alt er de alle utilfredse med den tilværelse, de er havnet i. Vi møder dem da også for første gang i et venteværelse hos psykologen, hvor den lille spinkle præst gradvist bryder fuldstændigt sammen, inden de to andre klienter bryder ud i en sang, Kim Larsens Joanna. Du læste rigtigt, de bryder ud i sang. Drømme om noget andet er en lille musikalsk collage over tyve billeder på hverdagens længsel og, nå ja, drømme om noget andet, end det sted man er havnet i livet. For hvad skal vi drømme om, når vores egentlige drømme allerede er gået i opfyldelse, og intet nyt dukker op? Hvor skal man så gå hen? Hvad skal man så stille op?

VI MENER
Teater Hund & Co.’s seneste forestilling for voksne er et poetisk, tragisk og komisk nedslag i en gruppe menneskers dalende tilfredshed over egen tilværelse, og Teater Får302s lokaler danner en fin lille ramme om denne intime forestilling. Salens størrelse og den minimale afstand, der er mellem spillerne og publikumsrækkerne, lægger op til absolut indlevelse. For mig virkede det præcis, som det skulle. Jeg sad på første række, så intet stod i vejen for min indlevelse; der var ikke et hoved, der blokerede udsigten eller en stoleryg, der ramte mine knæ. Sammen med karaktererne drømte jeg mig væk mod, hvad der virker som, en rarere og nemmere tilværelse med flottere biler, solrige rejser, bedre forhold og større lejlighed.

Petrea Søe har skabt et lille fascinerede univers, der i Lisbeth Burians gråmalede scenografi stiller skarpt på tyve absurde nedslag i helt almindelige menneskers liv. Drømmene manifesterer sig i Niels Søren Hansens fine musikalske arrangement over velkendte danske sange. Jeg husker kun svagt, hvilke sange, der blev sunget - måske blev det for ensformigt. Det ændrer dog ikke på det faktum, at jeg var umådelig godt underholdt og nåede hele følelsesregistret igennem, når spillerne endelig lagde sangstemme til de små eksistenser.

Morten Brown, Karin Bang Heinemeier og Mette K. Madsen lægger krop til de absurditeter, vi er vidne til. De er troværdige og præcise i deres spil og sjældent set bedre. Med tyve små historier kunne man snildt føle sig overrumplet og forvirret i både handling og retning, men vi bliver taget i hånden, og deres dybfølte og umådeligt komiske arbejde med de skrøbelige eksistenser er både rørende og grotesk.

Drømme om noget andet er en fornøjelse og en fryd. At tempoet er langsomt og teksterne ikke alle har lige meget dybde, gør mig ikke så meget, for jeg er underholdt, og jeg er engageret i deres fortællinger.

STUDERENDE OG FATTIG? SÅDAN GØR DU:
For kun 80 kr., kan de se denne lille perle af en forestilling, hvis du er under 25 år. Salen er lillebitte, og ligemeget hvor du sidder, sidder du godt. Men se, om du kan sætte dig forrest, så sidder du næsten på scenen i dramaet.