Sammenhold på tværs af forskelligheder

Teater, performance og skuespil for børn
3. klasse på Nyboder Skole

sæson 2023/2024

 

3. klasse på Nyboder Skole skal lave en forestilling i samarbejde med Teater Hund og Birthe Blåbjerg Jakobsen. 

Målet er at give eleverne mere tro på sig selv og selvtillid til at stå ved, hvem de er. Temaet er sammenhold på tværs af udfordringer. 

Vi håber, at eleverne i mødet med teatret, får stimuleret deres fantasi i fuldt flor og ved skabelse af det syrede landskab på scenen, får energi til at forestille sig andre fremtider end den mest oplagte. Vi vil give eleverne mulighed for at udfolde sig på hidtil ukendte veje og styrke sammenholdet i mellem dem. 

Vi skal arbejde med forskellige sceniske udtryk og planen er at afslutte forløbet med en forestilling på et “rigtig teater” for forældre og deres venskabsklasse fra skolen, hvor vi har fået Sebatian Toft og Sonja Lea til at lave henholdsvis lyddesign og lysdesign. 

Vi, Teater Hund og Birthe Blåbjerg Jakobsen, er nysgerrige på verden og hvert enkelt menneskes unikke evner. Birthe sætter med sin afvæbnende, inkluderende facon krav til  seriøsitet og kreativitet, mens hun samtidig får skabt så uformel og tryg en stemning, at alle tør kaste sig ud på dybt vand. Birthes interaktive teaterfelt er en unik kapacitet indenfor drama og arbejde med folkeskoleelever – vi er spændte at følge med i processen.

De vidunderlige billeder er taget af Ingi Arnason.