TEATER HUND LAVER PODCAST

teater i ørerne
For alle

Sæson 2020/2021

PÅ OPDAGELSE MED ELSE OG BOLDEN – et interaktivt lydteater for de små

Else er en nysgerrig og undersøgende karakter fra Teater Hunds forestilling Opdag-Else,
som er for de mindste (2-5 år).

I en tid, hvor Else ikke må spille forestillinger for børnene pga. nedlukning, har hun lavet et lydunivers, hvor hun tager børnene med på en interaktiv opdagelsesrejse. Her tager de sammen ud for at finde hundehvalpen, der er blevet væk fra sin mor. Undervejs møder de en masse spændende ting og dyr, og alle sammen har deres helt egen lyd.

Gennem et detaljeret lydunivers vil børnene blive mødt af den kærlige karakter Else og hendes bedste ven, den store hvide plys-bold. De to tager sammen med børnene på eventyr, hvor lyduniverset vil få fantasien sat i omdrejninger og samtidig sat kroppen i bevægelse. Børnene guides af Else til at
bevæge kroppen, når de f.eks. skal balancere på en træstamme over vand, eller når de skal hoppe afsted sammen med bolden.

På opdagelse med Else og Bolden varer 20 minutter, og oplevelsesturen kan foregå i både store og små grupper – eller hjemme i dagligstuen. Det er en auditiv sanserejse, som træner fantasi og forestillingsevne.
Børnene får mulighed for at øve sig i at koncentrere sig og i at indgå i en ramme med udtalte regler, hvor de sammen med Else udfolder sig fysisk.

HOLDET BAG
Instruktion
: Methe Bendix
Idé og indtaling: Mathilde Eusebius
Tekst og konceptudvikling: Methe Bendix og Mathilde Eusebius
Komponist og lyddesigner: Marie Kildebæk
Lyddesigner, boldens lyd: Yann Coppier (lyddesign fra forestillingen OpdagElse)
Kommunikation og PR: Laila Skjerning
TAK TIL: Mille Koefoed, Rasmus Elvers, Thea Jytte Larsen, Sofie Voight, Frederik Ebert.

—————————-

DE GYLDNE HVALPE OG….

Den 1. søndag i advent 2020 udkom første afsnit af Teater Hunds adventskalender; en podcast med teatrets Børnebestyrelse DE GYLDNE HVALPE. Podcasten hedder “De Gyldne Hvalpe & ….” og igennem de fire søndage i advent, tager hvalpene og en filosof os med rundt i forskellige temaer som fx universet, i drømme, i virkeligheden, i fantasien og humoren 

I podcasten er det børnene, der er specialisterne, og som kender svarene på, hvordan børn betragter verden, og hvad der egentlig betyder noget.
Lyt til historierne og bliv inspireret til filosofiske snakke børn og voksne i mellem, når De Gyldne Hvalpe, Fortælleren & Filosoffen undersøger emner i børnehøjde. 

Alle afsnit får først premiere på Spotify, og herefter på jeres foretrukne podcast-afspiller. Men i vores link, kan du altid lytte til alle afsnittene i din browser – også på mobilen!

1. afsnit DE GYLDNE HVALPE & EN GAVE TIL MOR
2. afsnit DE GYLDNE HVALPE & HVAD ER HUMOR?
3. afsnit DE GYLDNE HVALPE & HVAD ER MOD?
4. afsnit DE GYLDNE HVALPE & HVAD ER FÆLLESSKAB?

MEDVIRKENDE
De Gyldne HvalpeSigurd, Emil, James og Sarah
Filosoffen: David Mark Larsson
Fortælleren: Julie Rylander-Petersen
Musik: Anna-Kathrine Madelung Fries
Producent: Teater Hund & Julie Rylander-Petersen 

Hvem er De Gyldne Hvalpe?
Hvalpene er Teater Hunds børnebestyrelse, og fungerer som en legende og fantasifuld del af hunde-familien. De ser prøver på forestillingerne, samtaler med instruktør og skuespillere om hvordan forestillingerne skal være. De er med-udviklere af forskelligt PR materiale og laver også deres egne aktiviteter og konkurrencer. Deres stemme vægter og fungerer som et centralt sparringsorgan. 

Hvis du har lyst til at blive en del af DE GYLDNE HVALPE, kan du skrive til vov@teaterhund.dk