KÅL JUL

- hvad er det? Og kan det overhovedet være sjovt?
For alle - store som små!

Sæson 2019/2020

Teater Hund & Co. inviterer til KÅL-JUL
ved Krudttønden lørdag den 30. november kl. 14.00 – 15.30

I tæt samarbejde med Miljøpunkt Østerbro og Langelinieskolen på Østerbro sætter vi fokus på juletraditioner og vores julemiljø.

Igennem tiderne har vores juletraditioner forandret sig, enten på grund af indvandring, inspiration, fattigdom, krige eller som nu miljø. For eksempel brugte man helt frem til slut 1800-tallet, blandt fattige folk og især i træ-fattige egne, en velvoksen kålstok som juletræ, og galskaben med at fælde et grantræ for en aftens fornøjelse i stuen vandt kun langsomt frem.

I ugen op til jule-eventen opfinder og kreerer 150 børn fra Langelinieskolens 1. og 2. klassetrin bæredygtigt og sjovt julepynt af genbrugsmaterialer, anført af skuespiller Therese Glahn fra Teater Hund & Co.
Therese og børnene vil under arbejdet med julepynten snakke om de mange måder man kan holde og forstå julen på, og børnene vil blive opfordret til selv at give bud på, hvordan vi kan passe på vores jord og samtidig have en sjov og dejlig jul. Måske vil de opfinde og forny traditioner til julen, der er lige så sjove og dejlige som de plejer, men mere miljøvenlige og inkluderende.

Afslutningen på denne uge bliver et offentligt familiearrangement ved Krudttønden den 30. november kl. 14.00-15.30, hvor Miljøpunkt Østerbro har plantet kål i de opstillede plantekasser og det opstillede kåljuletræ vil blive pyntet med genbrugspynten og indviet. Ved Krudttønden vil der være lidt varmt at drikke og smagsprøver på bæredygtig julemad tilberedt af Miljøpunkt Østerbro, der også giver bud på opskrifter til alternative og bæredygtige juleretter.

Mens smagsprøverne smages og det genbrugspyntede kåljuletræ beses, kan man få sig en snak om livet og julen og kloden med skuespiller Therese Glahn, der vil være iført det ultimative genbrugskostume – skabt af scenograf Julie Forchhammer og kun lavet af skrald og genbrugsmaterialer. Man vil også kunne deltage i én af Superhelten Henning Hunds små konkurrencer – såsom skraldekast.

Som optakt til arrangementet vil Langelinieskolens børn kl. 13.30 gå i procession med deres julepynt fra Teater Hunds lokaler på Østerbrogade 95 til Krudttønden, anført af Therese Glahn. Her vil Superhelten
Henning Hund – menneskets bedste ven – også støde til på sin minicykel og se, om der er noget, han kan hjælpe med.

Arrangementer er gratis, og alle er velkomne – store som små!

Arrangementet er støttet af ØSTERBRO LOKALUDVALG