TÆNK engang!

Et humoristisk spil om tanker
For de 5-12 årige, og deres voksne

Sæson 2021/2022

⭐⭐⭐⭐ “Vil du gerne give dit barn noget andet og mere end den sædvanlige biftur i efterårsferien, så kan et besøg i Krudttønden hos Teater Hund og co. varmt anbefales.” – CPHCulture

“…en umådelig smuk og eftertænksom forestilling, hvor humoren bobler over.”
– Michael Svennevig

“det er ikke kun hjernecellerne der kommer i sving, men så sandelig også lattermusklerne!” 
– Teaterspot

————-

Børn og voksne får nu chancen for at kigge hjernen og nogle af dens mekanismer efter i sømmene i denne fortælling om tankens væsen og uvæsen.

”TÆNK engang!” er en farverig og tankevækkende forestilling, om hvordan vi tænker og reagerer. Om gode venner. Om at blive drillet – af andre, og ikke mindst af sig selv. Om at være udenfor. Om at vi selv kan påvirke en stor del af virkeligheden, hvis vi tør se på den. Det afhænger alt sammen af, hvilke tanker vi lytter til, og hvordan vi fodrer dem. Og hvad lever de mon egentlig af?

Både store og små kender til modgang som f.eks at have svært ved noget eller at blive drillet. Nogen ryster hurtigt den slags af sig, mens andre sættes helt i stå. Hvorfor er det sådan? Hvorfor er der nogen, der bliver mere kede af det end andre, når tilværelsen gør knuder? Og hvad mon der er galt, når man efter utallige forsøg stadig ikke kan lave en firkant af modellervoks?

Vi byder velkommen til en tur ind og ud af hovedet, i en forestilling der blander ord, koreografiske indslag, masser af humor og friskt stof til eftertanke.

ALDERSGRUPPE For de 5 -12 årige og deres voksne.

SPILLEPERIODE 29. september – 24. oktober 2021

SPILLETIDER I EFTERÅRSFERIEN
Ons. & Tors. kl. 11 & 13
Fre. kl. 11 & 17
Lør. & Søn. kl. 11. & 13

VARIGHED 50 min.

MEDVIRKENDE Birgitte Prins, Flemming Bang og Therese Glahn
MANUS & INSTRUKTION Methe Bendix
SCENOGRAFI Jacob Langaa-Sennek
KOSTUMER (opr. design) Thomas Winkler
KOSTUMER (2021- version) Ane Katrine Schyth Kjær 
LYDDESIGN
Jonas Vest
KOREOGRAF Erik Pold
TEKNIK & AFVIKLING Brian Larsen
PRODUKTIONSLEDER Anna-Kathrine Madelung Fries
PRAKTIKANT Kirstin Lundblad
GRAFIKER Robin Hart
FOTO (PR foto) Kontraframe, Thorbjørn Hansen
FORESTILLINGSFOTO Rie Neuchs
PR & KOMMUNIKATION Laila Skjerning
PRODUCENT Kenneth Gall

Vil du gerne give dit barn noget andet og mere end den sædvanlige biftur i efterårsferien, så kan et besøg i Krudttønden hos Teater Hund og co. varmt anbefales. Her spiller man nemlig den tankevækkende børneforestilling TÆNK ENGANG! skrevet og iscenesat af Methe Bendix.
Therese Glahn kan fejre et flot og velfortjent 30-års jubilæum i år - og gør det som... Therese Glahn. Ligesom de ældre legekammerater Flemming Bang og Birgitte Prins, vil hun bygge en firkant i modelervoks, men det vil bare ikke lykkes for Therese!

Det kan jo være, at hun bliver bedre til det, når hun blir lidt ældre, men for en sikkerheds skyld kommer hun til både læge og specialist, og det viser sig, at den stakkels Therese har mange tanker i hovedet. Også nogle meget selvkritiske, der siger til hende, at hun er for dum til at lave en firkant. Men med støtte fra hendes gode venner får de gode tanker mere plads i hovedet, og Therese lærer at håndtere de negative tanker. Og pludselig kan hun så alligevel lave en firkant.
En enkel men fin historie, der på legende vis foldes ud i Jacob Langaa-Senneks i bedste forstand firkantede scenografi. Birgitte Prins og Flemming Bang er festlige - både som gode og onde tanker - og i diverse andre roller.
Men det er Therese Glahn, der er forestillingens hjerte, og hendes fortvivelse og afmagt bliver vores, når hun gang på gang føler sig forkert og mislykkes med den ene ting, hun gerne vil mestre. Og når det så lykkes, får et enkelt smil i Therese Glahns ansigt en hel børneverden til at lyse op. Der er håb at finde, uanset hvad du går at kæmpe med.
På den måde bryder TÆNK ENGANG! sine egne beskedne rammer, og vil givet kunne gavne børn i alderen 5 til 12 år meget mere end diverse former for Halloween-pjank.

(Michael Søby)

Børneforestillingen er for de 5-12 årige. Lige den aldersgruppe, hvor tankerne for alvor trænger sig på. Methe Bendix har både skrevet og instrueret de tre spillere: Birgitte Prins, Flemming Bang og Therese Glahn, der løsluppent og veloplagt tumler rundt i scenografien af Jacob Langaa-Sennek. Vi befinder os inde i en computer eller rettere inde i hovedet på Therese, der har et stort problem, for hun kan ikke finde ud af at lave firkanter. Alle andre omkring hende kan gøre det uden besvær, men hun kan ikke. Et besøg hos først lægen og bagefter psykologen bringer hende med i et talkshow.

"Du har glemt at lægge mærke til de rare tanker hele dagen. Alle andre spillere fortæller en ting, som de synes, du er god til."

Kostumerne er skabt af Anne Katrine Schyth Kjær efter de oprindelige design kreeret af Thomas Winkler. De er både sjove og firnurlige. Mange er skabt af det forhåndenværende, der gør det let for børnepublikummet at genskabe situationerne hjemme.

Forestillingen formår noget af det sjældne, at den både fremstår umiddelbart enkel og overskuelig, og samtidig er der en afgrundsdyb baggrund bag enkelhed. Der ligger en grumhed på lur lige bagved. For intet er let at gå til, når det gælder tankerne. For selv vi voksne er evigt og altid bytte for tankerne. Dermed skildrer forestillingen en igangværende og evigtkørende dialog oppe i vore hoveder, imellem de tanker, der understøtter os og dem, der nedbryder os. Der er tankerne, der får os til at blomstre og folde os ud, og så er der alle de andre, der gør det diametralt modsatte.

"Dine tanker slår flikflak og gør dig helt forvirret. Din sidemand giver et kram, så der kommer ro på igen."

I forestillingen er det skildret let og ligetil, men tematikken er alt andet end enkel at forholde sig til, og det er forestillingens umådelige styrke. Hurra for det!

Begyndelsen er lidt træg, men siden accelerer handlingen, men uden at det går ud over den fornødne eftertænksomhed. Men når forestillingen bliver allermest absurd, finder den samtidig sin egen tone, og balancerer på en knivsæg lige imellem det som børn og voksne forstår. For måske tror de voksne pr. automatik at de klogere, men børnene har alligevel på et intuitivt plan forstået det hele. Selv om de måske har sværere ved at sætte ord på det.
"Tanken 'du er god nok' er blevet stor og tung hos dig. Alle andre klapper dig på skulderen og siger, at du er god nok, som du er."

Det gør det til en umådelig smuk og eftertænksom forestilling, hvor humoren bobler over. Og så ender den godt, men hvordan, må man selv forvisse sig om, ved at se den.

Der er veloplagt spil i de tre roller. Therese Glahn, der fejrer sit 30-årige skuespillerjubilæum, er den 51-årige Therese Glahn, og samtidig den lille pige, der engang ikke kunne finde ud af at lave firkanter i modellervoks. Birgitte Prins og Flemming Bang er skiftevis de forstyrrende, men også de understøttende tanker. Af og til danses og hoppes der til Sister Sledge og George Michaels "Freedom". Musikken er velvagt og opløftende. Lyssætningen af Jonas Vest indrammer dansen, der er koreograferet af Erik Pold.

"TÆNK engang!" er næste lige så god som teatrets foregående forestillinger "Himlen kalder jorden" (2020), "Drømme om noget andet" (2019 + 2017) og "Den store jagt på lykken" (2017), der alle var forrygende.

Ved udgangen får alle et TÆNK engang!-spil med hjem. Citaterne i anmeldelsen er hentet fra spillet:

"Du har glemt at lægge mærke til de rare tanker hele dagen. Alle andre spillere fortæller en ting, som de synes, du er god til."

I denne humoristiske forestilling kan du og dine børn blive klogere på jeres hjerne!
Forestillingen er virkelig sjov og velspillet, – og det er ikke kun hjernecellerne der kommer i sving, men så sandelig også lattermusklerne!

Elsker dine børn tegnefilmen ”Inderst inde”, vil de også elske denne forestilling.
Mor, hvad er en tanke? Har du også fået stille det spørgsmål fra dit barn? Så skynd dig ind på Teater Hund og se forestillingen ”Tænk engang”. Her får du og dine børn nemlig svar på det -på en sjov og lærende måde.

Skuespiller Therese Glan spiller ”sig selv” i denne forestilling, hvor hun får hjælp af skuespillerne Birgitte Prins, Flemming Bang. Therese kan nemlig ikke finde ud af at forme en firkant i modellervoks!

Birgitte og Flemming kan slet ikke forstå, at Therese har problemer med det, for hun er jo 51 år! Flemming proklamerer, at det har han da kunnet siden han var 2 år! Men Therese kan simpelthen bare ikke!

Byd dine tanker velkommen.
Thereses hoved er nemlig fuld af tanker, der fortæller hende, at hun IKKE kan! Men hvor kommer de tanker fra, – og hvad er egentlig en tanke? Det er de helt store spørgsmål i denne forestilling.

For at forsøge at finde ud af hvorfor Therese ikke kan forme en firkant, sender Birgitte og Flemming hende til læge og psykolog. Men ingen af dem har det store held med at ”kurere” Therese.

For i sidste ende handler det jo om, at acceptere sig selv præcis som man er. Man kan ikke være god til al ting, men det hjælper at tro på sig selv og byde sine tanker velkommen, selvom de måske ikke er så rare. For når først man har budt tankerne velkommen…ja, så gider de faktisk slet ikke være i dit hoved!

Du ser firkanter overalt når du forlader forestillingen!
Alle rollerne spilles af skuespillerne Therese Glahn, Birgitte Prins og Flemming Bang – og de er virkelig sjove! Der er både sang, dans, sjove rekvisitter og flotte firkantede scenografiske oplevelser i forestillingen.

Forestillingen henvender sig til børn mellem 5-12 år, men kan ses af alle, der ønsker at blive klogere på sin hjerne – eller blot vil have en rigtig god teateroplevelse.

Vigga på 12 år skriver følgende om forestillingen:
Det var en rigtig god forestilling, som alle kan lære en masse af og referere til. Birgitte og Flemming vælger at lave en firkant af modellervoks, som Therese ikke kan finde ud af. Det kan jo i princippet også være en masse andre ting, som man måske synes er svært, så på den måde er forestillingen, noget alle kan lære af. Scenen var meget simpel, men alligevel var det nok med de ternede mønstre på væggen og på gulvet.
Jeg giver forestillingen 5 en halv ud af 6 stjerner!

Lillesøster Viola på 6 år har følgende anmeldelse:
Det hele var godt! Det sjoveste var det med lægerne, og det at hun ikke kunne lave en firkant.