TAB & VIND
Sæson 2022/23
Der var engang et land, hvor ALT gjaldt om at vinde.
Og hvis man ikke vandt, så tabte man.
De, der vandt, hed vinderne. Og de, der tabte, hed taberne, og
de skulle sendes til Taberland.
Men så en dag …
Hvordan forholder vi os til dét at vinde og tabe i et samfund, hvor der hele tiden sættes fokus på at blive succesfuld i alt hvad man begiver sig ud i? Findes der måske andre muligheder? For hvad er en vinder? Og hvad er en taber? I virkeligheden? Og hvis virkelighed?
I denne højtelskede Teater Hund-klassiker undersøger vi med humor og medfølelse konkurrencens væsen, og kommer med input, der måske kan skubbe til vinder-idealer og taber-klichéer. En humoristisk, sprælsk og eftertænksom forestilling, hvor alle får noget at gå hjem med.
MEST TIL DIG, DER ER LÆRER:
”TAB & VIND – en forestilling om konkurrence?” er en teaterforestilling med en humoristisk blanding af læring og underholdning i topklasse – med spil og undervisningsmateriale til efterbearbejdelse.
Tematikkerne er konkurrencesamfundet, præstationspres, angsten for at falde igennem og om, når vi føler os små og utilstrækkelige, fordi vi ikke kan leve op til en norm. Med humoren som forløsende kraft sætter forestillingen lup på taberklichéer og vinderidealer, og undersøger om der kunne være en tredje mulighed.
Forestillingen handler om familien Madsen og Familien Jensen, der levet i ”Vinderland” i evig frygt for at blive ”tabere”. Vennerne Mads og Jessica bliver pacet af deres forældre til at vinde for enhver pris. Jessica er en rigtig 12-talspige og klarer sig godt, men da Mads ikke kan leve op til forventningerne, rejser han ud for at finde Taberland. Han finder i stedet Farfar i Ingenmandsland, der sender ham hjem med ny viden om, at det hele ikke er så sort/hvidt endda. Til slut ser vi, hvordan Mads´ og Jessicas ressourcer i forening kan redde begge familier.
Vi giver både elever og lærere stof til filosofisk eftertanke og samtale med hjem. Så oven i den kunstneriske oplevelse og indføring i dramaets verden skal man fordøje nye vinkler på trivsel, normer, præstation, manglende selvværd, den enkeltes betydning for fællesskabet. Til at hjælpe al det på vej får klassen både undervisningsmateriale til videre refleksion og et spil til hver elev. Spillet udvider forestillingens tema på sjove og tankevækkende måder og kan spilles både i klassen og hjemme i familien.
Temaerne i Teater Hunds forestillinger er samfundsrelevante, indholdet er horisontudvidende og vi har fokus på det inter-generationelle: Eksistentielle temaer der har relevans for både små og store, og som inspirerer til udveksling generationerne imellem.
MEDVIRKENDE Birgitte Prins, Folmer Gry Kristensen, Peter Schlie Hansen, Theresa Lange Olesen
MANUSKRIPT Methe Bendix, Tomas Lagermand Lundme
INSTRUKTION Methe Bendix
SCENOGRAFI Jacob Langaa-Sennek
KOREOGRAF: Erik Pold
LYDDESIGN Jonas Vest, Brian Larsen
TEKNIKER & AFVIKLER Brian Larsen
LYSDESIGN Mikkel Magnus Olesen
KOSTUMIER: Sofie Fribo og Camilla Lind
PARYKKER: Annika Nelson
PRODUKTIONSLEDER Anna-Kathrine Madelung Fries
GRAFIKER Robin Hart
PR & KOMMUNIKATION + SPILUDVIKLER Rikke Petersen
FOTO: Thorbjørn Hansen
TRAILER: Sofie Svendsen Jensen
TEATERMALER Fredrik Damsgaard
MILJØTEKNOLOG-PRAKTIKANT Annette havemann Linnet
REGISSØR-PRAKTIKANT Alma Skjelmose
PRODUCENT Kenneth Gall
ALDERSGRUPPE For de 5 -12 årige og deres voksne.
SPILLEPERIODE 9. marts – 5. april 2023
SPILLETIDER Ons. & Tors. kl. 9.30 & 11.00 // Fre. kl. 11.00 & 17.00 // Lør. & søn. kl. 11.00 & 13.00 // Bemærk: 4. og 5. april spilles forestilling kl 11.00 og kl 13.00
VARIGHED 50 min.
Produceret med støtte fra Københavns Kommune.
Oprindeligt produceret med støtte fra:
Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, København Kommunes Scenekunstudvalg, Bikubenfonden og Tuborgfondet