TÆNK engang!

Et humoristisk spil om tanker

For de 5-12 årige, og deres voksne

Læs mere Køb billetter

Teater Hund åbner teatersalen midt i prøveforløbet til forestillingen TÆNK ENGANG! – et humoristisk spil om tanker. 

Vi arbejder med udvalgte scener og publikum inviteres til dialog og interaktion, når instruktør Methe Bendix styrer slagets gang med de tre skuespillere på scenen.  

Temaet for forestillingen er tankens kraft, og hvordan vi måske kan styre vores tanker. Som supplement til de åbne prøver er der tilknyttet Filosofiske Familiesaloner, hvor man sammen med en filosof kan undersøge temaet. 

TID OG STED
Fredag d. 10. september kl. 10.30 og kl. 12.00 (primært for skoleklasser)
Lørdag d. 11. september kl. 11.00  (for private)

Tilmelding til ÅBEN PRØVE kan ske på mail direkte til Teater Hund: vov@teaterhund.dk 

Teater Hund og filosof David Mark Larsson åbner Filosofisk Familiesalon, hvor både store og små kan tænke store tanker sammen. Med filosofiske, drilske og oprigtige spørgsmål bliver der skubbet til refleksion og åbnet nye horisonter.

David har solid erfaring med at filosofere med børn, og det er altid bemærkelsesværdigt, hvor meget de voksne kan lære af at lytte til børn, der filosoferer.

Temaet for salonen vil lægge sig op ad Teater Hunds aktuelle forestilling TÆNK ENGANG!, og vil derfor dreje sig om tankens kraft, og hvordan man måske kan styre sine tanker.

FILOSOFISK FAMILIESALON
Fredag d. 10. september kl. 10.30 og kl. 12.00
Lørdag d. 11. september kl. 11.00
Hver salon er selvstændig og varer ca. 45 min.

Hvis du vil tilmelde dig Filosofisk Familiesalon, skal du sende en mail til vov@teaterhund.dk med navn og antal (og gerne alder på de tilmeldte).

Arrangementet er gratis, men der er begrænset antal pladser til hver salon, og pladserne bliver booket efter først-til-mølle princippet.

Lørdag d. 8. maj kl. 11.00 & 13.00 afholder vi Filosofisk Familiesalon for børn og deres voksne på Krudttønden.

Temaet for salonen vil lægge sig op ad den aktuelle forestilling, og vil derfor dreje sig om at være bange, og hvad det betyder, når vi er bange for noget eller nogen.

Filosoffen David Mark Larsson har stor erfaring med at filosofere med børn, og det er altid bemærkelsesværdigt, hvor meget de voksne kan lære af at lytte til børn, der filosoferer.

Hvis du vil tilmelde dig Filosofisk Salon, skal du sende en mail til vov@teaterhund.dk med navn og antal (og gerne alder på de tilmeldte). Arrangementet er gratis, men der er begrænset antal pladser til hver salon, og pladserne bliver booket efter først-til-mølle princippet.

De to Filosofiske Familiesaloner er selvstændige, og man skal derfor kun tilmelde sig den ene.

Filosofisk Familiesalon er en del af ØSTERBRO TØR – et lokalt kultursamarbejde.

PÅ OPDAGELSE MED ELSE OG BOLDEN – et interaktivt lydteater for de små

Else er en nysgerrig og undersøgende karakter fra Teater Hunds forestilling Opdag-Else,
som er for de mindste (2-5 år).

I en tid, hvor Else ikke må spille forestillinger for børnene pga. nedlukning, har hun lavet et lydunivers, hvor hun tager børnene med på en interaktiv opdagelsesrejse. Her tager de sammen ud for at finde hundehvalpen, der er blevet væk fra sin mor. Undervejs møder de en masse spændende ting og dyr, og alle sammen har deres helt egen lyd.

Gennem et detaljeret lydunivers vil børnene blive mødt af den kærlige karakter Else og hendes bedste ven, den store hvide plys-bold. De to tager sammen med børnene på eventyr, hvor lyduniverset vil få fantasien sat i omdrejninger og samtidig sat kroppen i bevægelse. Børnene guides af Else til at
bevæge kroppen, når de f.eks. skal balancere på en træstamme over vand, eller når de skal hoppe afsted sammen med bolden.

På opdagelse med Else og Bolden varer 20 minutter, og oplevelsesturen kan foregå i både store og små grupper – eller hjemme i dagligstuen. Det er en auditiv sanserejse, som træner fantasi og forestillingsevne.
Børnene får mulighed for at øve sig i at koncentrere sig og i at indgå i en ramme med udtalte regler, hvor de sammen med Else udfolder sig fysisk.

HOLDET BAG
Instruktion
: Methe Bendix
Idé og indtaling: Mathilde Eusebius
Tekst og konceptudvikling: Methe Bendix og Mathilde Eusebius
Komponist og lyddesigner: Marie Kildebæk
Lyddesigner, boldens lyd: Yann Coppier (lyddesign fra forestillingen OpdagElse)
Kommunikation og PR: Laila Skjerning
TAK TIL: Mille Koefoed, Rasmus Elvers, Thea Jytte Larsen, Sofie Voight, Frederik Ebert.

—————————-

DE GYLDNE HVALPE OG….

Den 1. søndag i advent 2020 udkom første afsnit af Teater Hunds adventskalender; en podcast med teatrets Børnebestyrelse DE GYLDNE HVALPE. Podcasten hedder “De Gyldne Hvalpe & ….” og igennem de fire søndage i advent, tager hvalpene og en filosof os med rundt i forskellige temaer som fx universet, i drømme, i virkeligheden, i fantasien og humoren 

I podcasten er det børnene, der er specialisterne, og som kender svarene på, hvordan børn betragter verden, og hvad der egentlig betyder noget.
Lyt til historierne og bliv inspireret til filosofiske snakke børn og voksne i mellem, når De Gyldne Hvalpe, Fortælleren & Filosoffen undersøger emner i børnehøjde. 

Alle afsnit får først premiere på Spotify, og herefter på jeres foretrukne podcast-afspiller. Men i vores link, kan du altid lytte til alle afsnittene i din browser – også på mobilen!

1. afsnit DE GYLDNE HVALPE & EN GAVE TIL MOR
2. afsnit DE GYLDNE HVALPE & HVAD ER HUMOR?
3. afsnit DE GYLDNE HVALPE & HVAD ER MOD?
4. afsnit DE GYLDNE HVALPE & HVAD ER FÆLLESSKAB?

MEDVIRKENDE
De Gyldne HvalpeSigurd, Emil, James og Sarah
Filosoffen: David Mark Larsson
Fortælleren: Julie Rylander-Petersen
Musik: Anna-Kathrine Madelung Fries
Producent: Teater Hund & Julie Rylander-Petersen 

Hvem er De Gyldne Hvalpe?
Hvalpene er Teater Hunds børnebestyrelse, og fungerer som en legende og fantasifuld del af hunde-familien. De ser prøver på forestillingerne, samtaler med instruktør og skuespillere om hvordan forestillingerne skal være. De er med-udviklere af forskelligt PR materiale og laver også deres egne aktiviteter og konkurrencer. Deres stemme vægter og fungerer som et centralt sparringsorgan. 

Hvis du har lyst til at blive en del af DE GYLDNE HVALPE, kan du skrive til vov@teaterhund.dk 

Teater Hund inviterer i samarbejde med Østerbro Lokaludvalg, Miljøpunkt Østerbro og Kulturcenter Kildevæld til et bæredygtigt og coronavenligt julearrangement for hele familien, hvor også Østerbro Musikskole og Østerbro Billedskole deltager med forestilling og juleværksted. 

Dagen er tilrettelagt så man i mindre hold kan få julestemningen helt i top og samtidig blive klogere på, hvordan man kan holde en mere bæredygtig jul. 
Der deles gratis Teater Hund doggy-bag ud med lidt godter, bæredygtig juleinspiration og tilbud på andre kulturbegivenheder på Østerbro.

LØRDAG DEN 28. NOVEMBER 2020 PÅ KRUDTTØNDEN 

Teater Hund præsenterer genbrugs-forestillingen SPOIIIIIING! af Kitt Johnson X-act, der fuld af magi og trylleri handler om, hvordan den ene mands skrald kan være den andens skat. Fra 6 år(Kl. 17.00. Varighed 45 min.) Læs mere om SPOIIIIIIIIING

Miljøpunkt Østerbro har plantet kål-landskab foran Krudttønden og deltager med bæredygtig juleinspiration, en kål-quiz med flotte præmier og lidt knas til den doggy-bag alle vil få udleveret. 

Østerbro Billedskole står for et bæredygtigt juletræ i foyeren og inviterer til JULEVÆRKSTED i små hold, hvor man kan få hjælp og inspiration til at genfortolke den klassiske julehalmbuk med genbrugsmaterialer(Foregår i mindre hold på 30 min. ml. kl. 10.30 og 15.45)
Book tid til en af tiderne: (der afsprittes og klargøres mellem hver tid)
10.00 – 10.30 // 10.45 – 11.15 // 11.30 – 12.00 // 12.15 – 12.45 // 13.00 – 13.30 // 13.45 – 14.15 // 14.30 – 15.00 // 15.15 – 15.45

Østerbro Musikskole opfører deres MUSICAL om lykke for hele familien. Musikken og rollerne spilles af musikskolens dygtige elever, samt unge, musikalske talenter fra Østerbro mellem 12-18 år. (Kl. 10.00. Varighed 2 timer) 

Kulturcenter Kildevæld er medarrangør og har spændende tilbud i doggy-bag´en, bl.a. et skattekort til Jule-Jagtbytte – en bæredygtig julekalender i Kildevældsparken med kunstneren Makulator.

Østerbro Lokaludvalg støtter økonomisk 

 

TILMELDING/BILLETBESTILLING TIL JULEVÆRKSTED OG FORESTILLINGER: 

Forestillingen SPOIIIING kl. 17.00:
Billetter bookes på www.teaterhund.dk eller www.teaterbilletter.dk 

Musikskolens musical kl. 10.00:
Billetter bookes på www.østerbromusikskole.dk 

Billedskolens juleværksted, små hold  ½ time ml. kl. 10.00 og 15.30: Book gratis tid på mail til vov@teaterhund.dk 

 

JUL PÅ ØSTERBRO er et samarbejde mellem Teater Hund, Kultur Ø, Miljøpunkt Østerbro, Østerbro Billedskole og Østerbro Musikskole. Østerbro Lokaludvalg har støttet arrangementet økonomisk.

   

Teater Hund og filosof David Mark Larsson fra Filosofisk Praksis samarbejder om dette inter-generationelle arrangement, hvor børn og voksne sammen kan opleve, at filosofi ikke er noget ophøjet, der foregår i ’lukkede kloge rum’, men noget, der kan være både sjovt og spændende for store og små!

TIL BØRNENE: Her har I chancen for at få fortalt de voksne, hvordan verden ser ud fra jeres øjne – David vil sørge for, at de lytter!

TIL DE VOKSNE: Kom og bliv klogere på livet, og få åbnet øjne, ører og horisonter, når du filosoferer med dine og andres børn og voksne!

Filosofien tilbyder et helt særligt rum og en grundlæggende indstilling, som kan bringe os på sporet af os selv og hvor vi er i verden – og åbne for nye (tanke-)verdener. Når der filosoferes med børn, sker det ofte, at børnene har overraskende – og nogen gange større – indsigt og tanker end os voksne, og David vil med filosofiske, drilske og oprigtige spørgsmål skubbe til alles refleksion og inspirere til at se nye horisonter sammen.

Samtalen vil kredse om dét at være familie, som også er temaet for Teater Hunds forestilling ”Far, Mor & Børn – HVER DAG! – Vi Tisser Når Vi Tanker” i Teatersalen på Krudttønden.

Vi håber disse samtaler vil åbne hjerter og hjerner på både store og små, så vi sammen vil få et nyt og indsigtsfuldt indblik i det moderne familieliv, der nogle gange kan være en udfordring for os alle.

Samtalesalonerne vil være udendørs og alle kan deltage (bedst fra 5 år). Velkommen!

Arrangementet afholdes ude foran Krudttønden, på pladsen foran på byrumsinstallationen URBAN PUZZLE

Tilmelding: vov@teaterhund.dk / 26 16 14 10.
NB. Der er begrænset antal pladser, så tilmelding er nødvendig. Arrangementet er gratis.

SPIS PÅ KRUDTTØNDEN EFTER FORESTILLINGEN
Teater Hund & Co. har i samarbejde med LAMFUZ på Krudttønden tilrettelagt en teatermenu for hele familien. Teatermenuen består af nepalesiske specialiteter, der kan bestilles til fredage kl. 18.00 samt brunch i weekenderne kl. 12 & 14.
(Forestillingen varer en lille time, så hvis man ønsker at spise efter forestillingen, skal man booke mad til en time efter forestillingens start)

Alle menuer er børnevenlige!

MENU TIL FREDAGE KL. 18.00

Børn: 49 kr. Voksne: 99 kr.
Fredagsmenuen kan både nydes på Krudttønden eller pakkes som take away.

4. september
Kylling i karry med ris, krydret broccoli & fermenteret pickles (gulerødder og radiser).
Minced chicken curry with rice, spiced broccoli & fermented pickles

11. september
Stegt kalkun i karry med squash, ris og fermenteret pickles (gulerødder og radiser).
Pan fried turkey curry with sauteed squash, rice & pickles

18. september
Lam i karry med stegte søde kartofler, krydret blomkål og fermenteret pickles (gulerødder og radiser).
Lamb curry with roasted sweet potato, spiced cauliflower & pickles

25. september
Kyllingekødboller med spidskommen, stegte kartofler, grøntsager og fermenteret pickles (gulerødder og radiser).
Chicken meat balls with cumin sauteed potatoes, veggies and pickles.

BOOK DIN FREDAGSMIDDAG HER
Booking af fredagsmenuer kan foretages frem til kl. 12.00 på dagen.

 

BRUNCH LØRDAGE & SØNDAGE
Kan bestilles til kl. 12.00 og til kl. 14.00.

Børn: 49 kr. Voksne: 109 kr.

Yoghurt med hjemmelavet müsli og bær.
Yoghurt with homemade granola & berries.

Grønne vegetar spyd med broccoli dip.
Green veg stick with broccoli dip.

‘Bara’ Nepalesisk bønnepandekage.
Bara (Nepali style bean pancake).

Røræg på nepalesisk.
Nepali style scrambled egg.

Kyllingespyd med peberfrugt og løg.
Chicken stick with bell pepper and onion.

Frugt og nepalesisk hvidløgspandebrød.
Fruits & Garlic puffed roti.

BOOK DIN BRUNCH HER
Booking af brunch kan foretages frem til kl. 22.00 dagen inden brunchen ønskes.

EN ANDEN VERDEN er et dramapædagogisk forløb for børn i 3. – 4. klasse om at læne sig fremad – eller tilbage – og lade sig føre afsted – ind i fantasien. På 15 dage skaber eleverne et vibrerende univers af korte scener fyldt med karakterer der på forskellig vis transcenderer tid og rum; i drømme, tidsmaskiner, portaler og fabeluniverser.  

Huskunstnerforløbet afholdes på henholdsvis Heibergskolen og Øster Farigmagsgade Skole, og som afslutning skal eleverne de sidste tre dage boltre sig i Teater Hund & Co. lokaler på Krudttønden, og slutteligt lave en visning for deres forældre.

FRIT FALD bliver realiseret med støttet fra Huskunstnerordningen, Statens Kunstfond