Teatret

Teater Hund & Co. er et moderne københavnsk teater for både børn og voksne, stiftet af teaterfolk fra den danske teater-, performance- og dansescene.
Teatret ledes af en bestyrelse og fast tilknyttet er kunstnerisk leder for børne- og familieteaterafdelingen Methe Bendix (instruktør og dramatiker), kunstnerisk leder af voksenteaterafdelingen Petrea Søe (instruktør og co-dramatiker), skuespiller Anne Dalsgaard, kommunikation og markedsføring Laila Skjerning og administrativ leder og producent Kenneth Gall.

Teater Hund & Co. bor på BIBLIOTEKET på Rentemestervej i en flot guldbygning tegnet af COBE arkitekterne.

Fra sæson 17/18 har Teater Hund & Co. fået status som Lille Storbyteater, der skaber både børne – og voksenforestillinger med tankevækkende og samtidsrelevant indhold.

Siden 2003 har teatret skabt forestillinger for børn med den kunstneriske leder Methe Bendix som instruktør og dramatiker og Anne Dalsgaard som fast skuespiller. Nu vil Teater Hund & Co. også skabe forestillinger til voksne og er derfor indgået i et unikt samarbejde med Petrea Søe som kunstnerisk leder af voksenafdelingen.

De to kunstneriske ledere og instruktører prioriterer begge det fysiske og visuelle scenesprog højt, i håb om at forestillingerne kan tale til alle sanser og sige mere end dét, vi har ord til. I det kunstneriske arbejde lægges der vægt på at arbejde med nyskabelse, både hvad angår form, proces og udtryk.
Indholdsmæssigt tager de kunstneriske ideer deres afsæt i samtidsrelevante problemstillinger, så aktualiteten altid bliver prioriteret, uanset om publikum er børn eller voksne.
Teater Hund & Co. ønsker at skabe teater, der henvender sig til alle uanset baggrund, kultur og status. Teater Hund & Co. ønsker at være et teater, der rammer en eksistentiel nerve hos publikum. Et teater, der værner om menneskers forskellighed, både udadtil og indadtil, og som aldrig tager noget for givet.

Teater Hund & Co er stedet, hvor:
– vi stiller spørgsmål, som vi ikke på forhånd kender svaret på.
– forestillingerne ofte rummer mere mellem linjerne, end på dem.
– krop og hjerne mødes
– formen altid udfordrer intellektet

 

Bestyrelsen

Teater Hund & Co.’s bestyrelse består af:

Formand: Birgit Høyer Bom – Salgschef, Louisiana Museum
René Bach – Partner og coach, Copenhagen Coaching Company
Christian Have – Kreativ direktør, Have Kommunikation

Priser

September 2010: Methe Bendix og Anne Dalsgaard modtog Horsens Børneteater Pris for deres arbejde i Teater Hund. 25.000 kr.
Læs mere

Ultimo 2009: Methe Bendix modtager præmiering fra Statens Kunstfond for instruktionen af forestillingen “TAB & VIND”. 100.000 kr. med følgende motivering:

En forestilling så intens at der vil gå mange år før den forsvinder fra nethinden.’
’’Tab og vind’ er børneteater når det er allerbedst. Det er provokerende og tør tale om tabuer på en måde, så man som publikum både griner ad og med det.
Forestillingen er skabt i et overdrevent tegneseriefigur univers, men kun for at understrege: ”Fes den ind?” og Ja, Vi labber det i os og føler os ramt.
’Tab og vind’ er også visuelt fantastisk med plads til poetiske billeder og tid til refleksion, selvom tempoet er højt. Forestillingen rummer alt og intet er glemt. Alligevel lykkes det forestillingen, at få det hele til at virke så legende let – som om spillerne siger: ’Det er bare noget vi leger!’ Men det er ikke kun leg. Det er vedrørende og alvor.
Det er børneteater når det er allerbedst, både for børn og voksne’.