Teatret

COVID-19 – DET SKAL VÆRE TRYGT AT GÅ I TEATRET!

Teater Hund & Co. overholder retningslinjerne i forhold til Covid-19, og der vil altid være rigelig sprit til fri afbenyttelse.

Hvis du som publikum har symptomer på sygdom, bedes du undlade at gå i teatret. Ligeledes vil teatret desværre aflyse forestillingen, hvis skuespillerne har symptomer.
Da Krudttøndens teatersal max kan rumme 100 personer ad gangen (og vi fylder ikke salen helt op) skal der ikke fremvises coronapas.

Du behøver ikke at printe dine billetter hjemmefra. Det er fint at kunne fremvise dem på telefon.

_ _ _ _ _ _ _ _ _

OM TEATER HUND & CO.

Teater Hund & Co. er Østerbros bydelsteater for børn og familier. Vi er et originalt, nyskabende og samfundsengageret børne- og familieteater, der har noget på hjerte for alle aldre. Intelligent, samfundsrelevant, horisontudvidende og debatskabende – og samtidig underholdende og med humoren som fane og forløsende kraft.

Teatret har et inter-generationelt fokus, hvilket betyder, at vi insisterer på, at godt børneteater er teater for alle, og at også mindre børn kan være med på stor filosofisk tænkning og handling. Og at det har en meget stor værdi, når børn og voksne oplever og filosoferer over livet sammen.

Under det fælles motto ”DET ER OS, DER SKABER VERDEN” er det vores mål at børn og voksne – udover kunstneriske oplevelser af høj kvalitet – igennem Teater Hund & Co.´s aktiviteter vil få åbnet hjerte, hjerne og horisonter og blive bestyrket i troen på egen kreativitet og handlekraft i forhold til samfundet og Verden.

Teatrets aktiviteter har to ben:

  1. DE STATIONÆRE OPFØRELSER. Forestillinger der opføres på Krudttønden, hvor der kan gås i dybden med indhold og kunstnerisk udtryk.
  2. HUNDEPATRULJEN. Vores mobile enhed, der kan rykke ud i hele byen med pop-up-teater og skabe glæde og forandring, hvor der er behov. Hundepatruljen dækker også outreach-aktiviteter, skolepartnerskaber og samarbejdsprojekter mm.

Samarbejde med det omliggende samfund er vigtigt for os, og i de seneste sæsoner har vi samarbejdet med følgende aktører:

Kildevældsskolen – Langelinieskolen – Østerbro Lilleskole – Strandvejsskolen – Heibergskolen – Øster Farigmagsgade Skole – Vibenhus Skole – Østerbro Musikskole – Østerbro Billedskole – Kompas Drama – Miljøpunkt Østerbro – Dead Cat Motorcycles – Boldklubben Skjold – Teater Prisme – Monkey-KBH, Performing Arts 4 Kids – Østerbro Lokaludvalg – Kultur Ø – Kulturcenter Kildevæld – Teaterhuset Filuren – Dramatiker Væksthus – David Larsson (Filosof), Rum For Undren – Krudttønden – Klimakysset.

(Se arten af samarbejder under fanen ”Samarbejdspartnere” nedenfor)

Teater Hund & Co. er Lille Storbyteater i København og støttes af Københavns Kommune. Teatret ledes af en bestyrelse, og fast tilknyttet er Methe Bendix – Teaterleder og instruktør // Kenneth Gall – Administrativ leder og producent // Laila Skjerning – Kommunikation og markedsføring // Anna-Kathrine Madelung Fries – Produktions -og projektleder // og Anne Dalsgaard – Medstifter og skuespiller.

Vi har en Børnebestyrelse på 5 børn i alderen 10-12 år. Børnebestyrelsen har navngivet sig ”De Gyldne Hvalpe”, og dem vil der være meget mere om i fremtiden!
Vi har et Lærer-Teater-Netværk, som arbejder for et tættere samarbejde med skoler, og at få teater ind i hverdagens skoleliv.

Vores forestillinger spiller på Krudttønden på Serridslevvej 2, København Ø, og desuden har vi en lille workshopsal på vores kontor på Østerbrogade 95, hvor andre arrangementer kan afholdes.

Bestyrelsen

Teater Hund & Co.’s bestyrelse består af:

Formand: Birgit Høyer Bom – Skoleleder Foreningen SMYK2000
Helena Reumert Gjerding – Advokatfuldmægtig, Advokatpartnerselskabet Foldschack, Forchhammer, Dahlager og Barfod
Christian Have – Kreativ direktør, Have Kommunikation
Marianne Jelved – Medlem af Folketinget

 

Teater Hunds børnebestyrelse DE GYLDNE HVALPE består af:

Sigurd
Emil
James
Sarah
Agnés

Læs mere om teatrets børnebestyrelse her.

Samarbejdspartnere

Samarbejde med det omliggende samfund er vigtigt for os, og i 2019/20 har vi følgende samarbejder:

David Larsson, Rum For Undren – Samarbejde om teater-filosofiske projekter for børn.

Kompas Drama – Samarbejde om dramaskole (Tilmelding: https://www.teaterkompas.dk/ )

Østerbro Musikskole – I januar optræder Musikskolens kor til teatrets åbning af scenen på Krudttønden. I maj opfører Musikskolens elever musical i teatrets scenografi til ”Den Store Jagt På Lykken”. (Tilmelding: https://østerbromusikskole.dk/undervisning/musical-2020/ )

Heibergskolen – Huskunstnerprojekt med 4. klasse (november 2020)

Øster Farigmagsgade Skole – Huskunstnerprojekt med 3. klasse (sep. – okt. 2020). Filosofisk Førstehjælp (maj 2020)

Strandvejsskolen – Huskunstnerforløb Urban Puzzle med 0. klasserne (september 2020). Filosofisk Førstehjælp (maj 2020)

Kildevældsskolen – Huskunstnerprojekt. 3.klasser skaber forestilling fra bunden (oktober 2019)

Østerbro Lilleskole – Huskunstnerprojekt. 3.klasser skaber forestilling fra bunden (november 2019)

Langelinieskolen – Huskunstnerprojekt. 4.klasser skriver dramatik, der reades af profesionelle skuespillere. Samt bæredygtigt julearrangement for 0. og 1.klasser på Krudttønden (marts – april 2018)

Vibenhus Skole – Filosofisk Førstehjælp (maj 2020)

Østerbro Billedskole – Billedkunstværksted i forbindelse med teatrets forestillinger og Jul På Østerbro.

Miljøpunkt Østerbro – Bæredygtigt julearrangement på Krudttønden 2019 + 2020.

Teater Prisme – afholdelse af Huskunstnerprojekter

Dead Cat Motorcycles – Der samarbejdes om køretøj til teatralske events.

Boldklubben Skjold – Fællesarrangement med teater og eftersnak.

Monkey-KBH – Performing Arts 4 Kids – Holder prøver og opfører drama-afslutning i Teater Hunds scenografi.

Østerbro Lokaludvalg – samarbejde om Kulturudvikling på Østerbro.

Kultur Ø – Samarbejde om Huskunstnerprojekt på HavneKulturKontoret

Teaterhuset Filuren – Publikums-udviklingsprojektet DEN DOBBELTE KOMMUNIKATION støttet af Applaus, Kulturministeriet.

Dramatiker Væksthus – Samarbejde om udvikling af dramatik rettet mod børn.

 

I sæson 2019/20 co-produceres der tillige med Teatret Masken og Kunstnerkollektivet LUX LUX LUX

 

Priser og nomineringer

Maj 2018: Karin Bang Heinemeier modtager en Reumert i kategorien ÅRETS KVINDELIGE ENSEMBLEROLLE for sin præstation i forestillingen DRØMME OM NOGET ANDET i efteråret 2017.

September 2010
: Methe Bendix og Anne Dalsgaard modtog Horsens Børneteater Pris for deres arbejde i Teater Hund. 25.000 kr.
Læs mere

Ultimo 2009: Methe Bendix modtager præmiering fra Statens Kunstfond for instruktionen af forestillingen “TAB & VIND”. 100.000 kr. med følgende motivering:

En forestilling så intens at der vil gå mange år før den forsvinder fra nethinden.’
’’Tab og vind’ er børneteater når det er allerbedst. Det er provokerende og tør tale om tabuer på en måde, så man som publikum både griner ad og med det.
Forestillingen er skabt i et overdrevent tegneseriefigur univers, men kun for at understrege: ”Fes den ind?” og Ja, Vi labber det i os og føler os ramt.
’Tab og vind’ er også visuelt fantastisk med plads til poetiske billeder og tid til refleksion, selvom tempoet er højt. Forestillingen rummer alt og intet er glemt. Alligevel lykkes det forestillingen, at få det hele til at virke så legende let – som om spillerne siger: ’Det er bare noget vi leger!’ Men det er ikke kun leg. Det er vedrørende og alvor.
Det er børneteater når det er allerbedst, både for børn og voksne’.

Derudover har Methe Bendix i årene 2010 – 2019 modtaget flere arbejds- og rejselegater – bl.a. til at præsentere sit arbejde på Scandinavian House i New York og til præsentationer og dramatikudvikling i Washington DC, Canada og Frankfurt.