OpdagElse

(Turné 13. nov - 3. dec. 2017)
For de 1-3 årige & 2-5 årige

Sæson 2014/2015

Else går på opdagelse i et visuelt og musikalsk landskab af bevægelige former og medspillende lyde, hvor hun får skabt en fantasiverden, der viser sig måske slet ikke at være ren fantasi…

PRESSEN SKREV
TEATER 1 ★★★★ Anne Dalsgaard har en helt unik sødme, sjove fysiske fagter samt en charmerende og behagelig behersket kommunikation, der levner god plads til de smås personlige indlevelse og oplevelse.
En helt igennem sjov og sansemættende oplevelse for de mindste.

KULTURKONGEN.DK ★★★★★
Intet er, hvad man lige gik og troede, det var. Tingene på scenen viser sig nemlig at rumme hver deres egen hemmelighed, og lytter du godt efter og åbner dit sind, bliver du lukket ind i deres univers og får del i deres historie. Du overraskes. Du forundres. Du rives med.

TEATERAVISEN ★★★★
Anne Dalsgaard må være født med et uopslideligt komisk gen. Hun kan noget med øjnene, med benene, med armene, med stemmen – ja med hele kroppen, som får publikum – store som små til at blive glade.

Forestillingen er produceret med støtte fra: Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og Københavns Kommunes Scenekunstudvalg

Turné

Turnerer 13. nov. – 3. dec. 2017. Kontakt os for datoer.

Refusion: Godkendt

Spilleareal: 5m dyb, 5m bred, 2,75 m høj
Tekniske krav: 220v og gerne mørklægning, men kontakt os endelig, da forestillingen er fleksibel
Medhjælpere: 1 person til ind- og udbæring

Varighed: ca 30 minutter
Opstilling: 120 minutter
Nedtagning: 90 minutter

Pris eksl moms:
6.500 kr ved 40 publikum
8.000 kr ved 60 publikum

Holdet på og bag scenen

Idé: Anne Dalsgaard og Methe Bendix
På scenen: Anne Dalsgaard
Instruktør og dramatiker: Methe Bendix
Scenografi og kostumer: Julie Forchhammer
Lysdesigner: Mikkel Jensen
Lyddesigner: Yann Coppier
Tekniker og afvikler: Nicolai Valet
Turnéassistent: Mette Helms og Laura Myhre
Bygger: Mads Hilden
Fotograf: Søren Meisner
Grafik og layout: Helle Riis
Administration: Kenneth Gall

Trailer

OpdagElse er en fin og finurlig forestilling (…). Else er eneste karakter i stykkets ordløse univers, og i det hele taget en spøjs figur. Udstyret med højt hår, tweedjakke, praktisk pakket rygsæk og jordbrune Jacoform sko, er hun hverken kontormus, skolepige eller hyggespejder, men et herligt mix midt imellem, der med stor entusiasme og indlevelse afsøger universets klange og geometriske muligheder.
(...)
Det fungerer fremragende. Især fordi Anne Dalsgaard har en helt unik sødme, sjove fysiske fagter samt en charmerende og behagelig behersket kommunikation, der levner god plads til de smås personlige indlevelse og oplevelse.
(...)
En helt igennem sjov og sansemættende oplevelse for de mindste, og min egen toårige kvitterede da også med begejstrede jubiijæææ jubelråb.

Hele anmeldelsen kan læses i linket nedenfor

Det er en sjælden gave for os voksne at få lov til at genopdage verden gennem børneøjne, men det er netop det, vi får lov til i forestillingen "OpdagElse".

Intet er, hvad man lige gik og troede, det var. Tingene på scenen viser sig nemlig at rumme hver deres egen hemmelighed, og lytter du godt efter og åbner dit sind, bliver du lukket ind i deres univers og får del i deres historie. Du overraskes. Du forundres. Du rives med.
(...)
Min lille ledsager på godt 4 år var - sammen med alle de andre børn - levende med hele vejen, da Else gik på opdagelse. Det var vi voksne også!

Anne Dalsgaard må være født med et uopslideligt komisk gen. Hun kan noget med øjnene, med benene, med armene, med stemmen – ja med hele kroppen, som får publikum – store som små til at blive glade. Og tja – hun behøver såmænd ikke engang bevæge sig, før dette klovne-gen bryder løs. Hun kan også bare stå helt stille og stirre frem for sig. (...)

(...) Else kommer ind med dejligt rødt hår og iført et sjovt antræk med knickers og rygsæk. Hun er på opdagelse.
Børnene er med med det samme, med kommentarer, tilråb og øjnene på stilke.
(...)